Bursa’da bilim günleri… Açılışı Milli Eğitim Bakanı Özer yaptı

9. Science Expo Bursa Bilim Festivali Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleşti. Bursa’da bulunmaktan memnun olduğunu belirten Bakan Özer eğitim alanındaki desteklerin devam edeceğini vurguladı.

Bursa’da bilim günleri… Açılışı Milli Eğitim Bakanı Özer yaptı

EBRU TAŞDEMİR – FİKRET TURAN

Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Hava Yolları sponsorluğunda, BEBKA’nın desteği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, BTSO, GUHEM, İŞKUR, BİKO işbirliğiyle hayata geçirilen Bursa Bilim Festivali TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

12 Haziran’a kadar sürecek olan festivalin bu yılki ana teması ‘Uzay ve Havacılık’ olarak belirlendi.

Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Vali Yakup Canbolat, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin de katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamaları şu şekilde;

“1.1 milyar ilave bütçe ayırmıştık Bursa’ya daha önce geldiğimizde. Bugün de Valilik ziyaretimizde mevcut 2022’deki verilen bütçelerin hepsi doğru kullanılmış. 1.7 milyar ilave yatırımla 2.2 milyar liraya çıkarmış.
64 tane okul öncesi anaokulu, bakanlık olarak en öncelik verdiğimiz okul öncesi eğitimi artırmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu sene 3 bin tane yeni anaokulu ve 40 bin tane yeni ana sınıfının okul öncesi eğitim sistemine dahil edilerek eski ortalamalarına yaklaştıracağız.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

İnşallah bir sonraki geldiğimizde daha fazla ilave yatırımlara da Bursa’nın eğitimde sorunların konuşulmadığı yeni projelerin konuşulduğu bir Bursa’yla karşılaşacağız. Bakanlık olarak bu bağlamda her türlü desteği verdiğimiz gibi vermeye de devam edeceğiz. Bir ülkenin en kıymetli müesseseleri eğitim müesseseleridir. Son 20 yılda eğitimde bu öneme binaen yükseliş yaşandı. Vatandaşlarımızın çocuklarının eğitime gelmelerindeki bütün engeller kaldırıldı.
Başörtüsü yasağından kat sayı uygulamasına kadar, yeni açılımlar devam etti. Geçmişten kaynaklanan problemlerin çözülmesi bakımından eğitime de erişilebilir bir dönem oldu. Hakkı hak sahibine devretmek gerekiyor.
Milli Eğitim bakanlığına verdiği destek için Cumhurbaşkanımıza Bursa’dan teşekkür etmek istiyorum.

EĞER KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ÜRETEMEZSENİZ…

Çocuklarınızı bir taraftan akademik becerilerini geliştirerek inovatif yaklaşımlarla yetiştirmek için bakanlık olarak her türlü desteği size vereceğiz. 2020 yılında bilim merkezleri 180 taneyi bugün 300 küsur sayıya çıkardık. Çok rahat bilim ve sanatla bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğinin inşasında önemli nokta olmaya başladı. Eğer siz katma değeri yüksek olan ürünler üretmezseniz dünya ile rekabet edebilmeniz mümkün değildir. Siz gençlerimiz patentli markayla, tasarımla, o kültürle yetişmemişse dünya ile rekabet edebilmeniz mümkün değil.

Fikri mülkiyet konularına büyük öncelik verdik. Çocuklarımız bu bilinçle yetiştiriliyorlar. 7200 tane ürünün tescilini aldık. Biz bu kültürle yetiştirdiğiniz zaman çocuklarımızı geleceğe rahat bakabiliriz. Bursa mihmandarlık yapan bir şehir, inşallah gelecekte çok daha güçlü bir Türkiye ile karşılaşacağız. Zorlu süreçten geçiyoruz, birlik ve beraberlik içinde olduğumuzda bizi yıkabilecek tek bir güç yoktur.”

Konuşmaların ardından açılışı yapılan festivaldeki stantlar, bakan ve protokol üyeleri tarafından ziyaret edildi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir