Bursa’da bir eylem de avukatlardan

Bursa’da avukatlar İstanbul Bakırköy’de avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesi üzerine eylem yaptı. Adliyesi önünde toplanan avukatlar “Duruşmaya girmiyoruz” pankartı açtı.

Bursa’da bir eylem de avukatlardan

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun, mesleklerini can güvenliği içinde yapmak istediklerini söyledi.

Sorunları görünür kılmak için bayramdan sonra da eylemler yapacaklarını belirten Öztosun, “Avukatın rolünü ve yaptığı işi kavramaktan uzak bir zihin yapısının, giderek onu taraf konumuna sürüklemesi, kelimenin tam anlamıyla bir ilkelliktir. Bir mesleğin “ölümü göze alarak” sürdürülmesi, sürdürenler için ne denli onur vesilesi olsa da, o toplumun bir kesimi için utançtır” dedi.

“Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık” diyen Öztosun, şöyle devam etti:

“Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkumiyetleri acımızı hafifletmiyor artık. Her bir avukat ölümünün bir “toplumsal ders” olmasını bekleyip, bu zavallı yaratıklara bir şeyler anlatmasını beklerken çoğalan ölümler, bizden bir parça daha koparmaya devam ediyor. Oysa biz adaletin tecellisi için yapıyoruz bu mesleği. Dilenen sabırların sırasız avukat ölümlerine yararı olmayacak. Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak. Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaş’ın yüreği şimdi bizde atacak.”

Açıklama sonrası avukatlar adliye bahçesinde bir saat oturma eylemi gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir