Bursa’da bir ilk! Osmangazi Belediyesi Halk Lokantasını hizmete açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından Osmangazi Meydanı’nda hizmet verecek olan Halk Lokantası’nın açılış töreni düzenlendi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Dar gelirli vatandaşlarımıza, 4 kişilik yemeği maliyet fiyatına almaları için bu uygulamayı başlattık. Buradaki amacımız asla esnafımıza rakip olmak değil. Temel amaç vatandaşımıza uygun fiyatlı yemek yemelerini sağlamak.” dedi.

Bursa’da bir ilk! Osmangazi Belediyesi Halk Lokantasını hizmete açıldı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Osmangazi Belediyesi tarafından, Osmangazi Meydanı’nda hizmete sunulacak olan Halk Lokantası, düzenlenen açılış töreniyle faaliyete kazandırıldı. 4 çeşit yemeğin 80 liraya sunulacağı Halk Lokantası hafta içi her gün 11.00 ile 15.00 saatleri arasında hizmet verecek.

Günlük bin kişilik yemeğin çıkacağı Halk Lokantası aynı anda 300-350 kişiye de yemek verebilecek.

İlk günün menüsünde ise mercimek çorbası, dana orman kebabı, pirinç pilavı ve ayran yer aldı.

Düzenlenen açılış törenine, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren katıldı.

“TEMEL AMACIMIZ VATANDAŞIN UYGUN FİYATLI YEMEK YEMESİNİ SAĞLAMAK”

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum malum. Ekonomik sıkıntılar her geçen gün artıyor. Emekli maaşı bırakın nefes almayı, hayatta kalmayı bile imkansız hale getirecek durumda. Dar gelirli vatandaşlarımıza, 4 kişilik yemeği maliyet fiyatına almaları için bu uygulamayı başlattık. Buradaki amacımız asla esnafımıza rakip olmak değil. Temel amaç vatandaşımıza uygun fiyatlı yemek yemelerini sağlamak. İlerdeki süreç, buradaki tecrübeler bize neler getirir bunları sizlerle paylaşmış olacağız” ifadelerini kullanarak açılış törenine katılan herkese teşekkürlerini iletti.

“HER YANLIŞ HESAPLADIĞINIZ ENFLASYON HANESİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇALINIYOR”

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “En önemli ilk icraatlarından olan Halk Lokantamızın Bursa’ya hayırlı olmasını diliyor, böyle önemli bir projeyi hayata geçiren Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimizi kutluyorum. Önce vatandaşımızın dertleriyle dertleneceğiz, çözebileceğimiz her türlü katkıyı koymak için yola çıktık. Yanlış enflasyon rakamlarıyla, sürekli cebinden çalınan ve sürekli fakirleşen yukarıdakiler ve aşağıdakiler yaratan iktidarın getirdiği durumu bir nebze azaltmak için çalışıyoruz. TÜİK yetkililerine bir daha sesleniyorum. Doğru rakamları hesaplayın, virgülünden sonra hesapladığınız her yanlış hane emeklinin cebinden çalınıyor. Bizler elimizden geldiği kadar bu sorumluluklara, vatandaşlarımızın derdine, bu sofralarda bir nebze katkı sağlamak derdindeyiz. Bunu çözmek iktidarın görevidir. Vatandaşa anlattığınız tasarrufu önce kendi saraylarınızdan başlatın” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir