Bursa’da, Bursa-Kore Kültür Köprüsü etkinliği düzenlenecek

Kore Kültür Eğitim Spor Turizm ve Ticari İşbirliği Geliştirme Derneği Bursa’da ilk kez bu yıl düzenlenecek olan ‘Bursa-Kore Kültür Köprüsü’ etkinliğinin tanıtım toplantısı için (KOREDER)Yönetim kurulu Arzu Kırayoğlu başkanlığında Basın ile bir araya geldi.

Bursa’da, Bursa-Kore Kültür Köprüsü etkinliği düzenlenecek

Kore Kültür Eğitim Spor Turizm ve Ticari İşbirliği Geliştirme Derneği (KOREDER) tarafından, Bursa’da 2-3-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan ‘Bursa Kore Kültür Köprüsü’ etkinliğinin tanıtım toplantısında basın mensuplarını bilgilendirdi.

Karaman Dernekler Yerleşkesinde düzenlenecek olan etkinlik çeşitli program ve seminerlerden oluşacak. Bu etkinlikte Aynı zamanda Kore mutfağına özgü yemeklerinde tadımı yapılacak.

Düzenlenen toplantıya KOREDER Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Kırayoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“BİR AŞKLA YOLA ÇIKTIM”

KORODER’in kültürel ve ekonomik işbirlikleri konusunda Bursa da farkındalık yaratmak üzere kurduklarını ve  belirten ve amaçlarını anlatan KOREDER Yönetim Kurulu Başkanı, AB Projeleri Koordinatörü Arzu Kırayoğlu, “Bir inançla yola çıktım. KOREDER’i kurdum. Bursa’da etkinliklerimize başlayacağız. Asya ve Kore kültürü çok farklı. Bir çok alanda da işbirliklerimiz mevcut, İstedim ki Kore ile Bursa arasında daha güçlü işbirlikleri için bir köprü kuralım. Farklı eğitim projeleri yapalım, ticari işbirlikleri geliştirmek istiyoruz. Bu amaçla farklı etkinlikler düzenleyeceğiz” dedi.

“KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ İÇİN İLK OLARAK EĞİTİM ALANINDA ADIMLAR ATACAĞIZ”

Kore ile eğitim köprüsü kurmak istediklerini aktaran Kırayoğlu, “Kore ile mutlaka eğitim köprüsü kurmak istiyorum. Umuyorum ki yakın bir zamanda Türk gençlerimizi oraya yollayıp, Koreli gençleri de buraya getirerek çeşitli değişim programalrına önayak olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÜLKEMİZİN KORE İLE OLAN DUYGUSAL BAĞLARINI BURSA DA DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞZİ”

Kültür Köprüsü etkinlikleri anlatan Kırayoğlu, “Bu kapsamda 2-3-4 Kasımda Karaman Dernekler yerleşkesinde bir etkinlik programı düzenledik. Amacımız bu etkinliğimizi farklı üniversitede yaparak gençlerimizi Kore’de okutabilmek. Bursa’da da Kore restoranları çoğaldı. Kore ve Kore şehirlerini tanıtacağız. Kore tarihinden bahsedeceğiz. Yapacağımız etkinlik programında son etkinlik bizim için çok önemli. İstanbul Başkonsolosluğu da katılacak. Bizim için gururlu olacak. Fotoğraf sergimiz de olacak. Ayrıca bir yemek tadım etkinliği olacak. Derneğimiz bu etkinlikler ile başlayarak çalışmalarını yoğunlaştıracaklaını duyurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir