Bursa’da BursaRay ve otobüs seferlerine yeni düzenleme geliyor!

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Bursa’da trafiğin en yoğun olduğu saatlerle ilgili yeni bir planlama üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bursa’da BursaRay ve otobüs seferlerine yeni düzenleme geliyor!

Mustafa Bozbey’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinden sonra BURULAŞ Genel Müdürlüğüne atanan Fahrettin Beşli, çalışmalarına ilişkin Olay gazetesi başyazarı Ahmet Emin Yılmaz’a açıklamalarda bulundu.

Beşli’nin açıklamaları şöyle:

‘BURSA ULAŞIM KÜLTÜRÜ DEĞİŞMELİ’

“Bursa’nın ulaşım sorununun çözülmesi için ulaşım kültürünün değişmesi gerekiyor. İşte bunu gerçekleştirmek için hazırlık yapıyoruz. Cuma günü Bursaray şantiyelerini gezmeye başlıyorum. İlk ziyareti Emek-Şehir Hastanesi hattı şantiyesine ve mağdur Geçit esnafına yapacağım.”

‘YENİ BİR PLANLAMA YAPIYORUZ’

“Bursaray ve otobüs hatlarını en doğru şekilde entegre etmek istiyoruz. Sabahları 07.00-09.00 arasındaki yoğunluğun pik saatlerinde raylı sistem ve otobüs hatlarına yönelik yeni planlama yapmak üzere harekete geçtik.”

‘MESAİ VE VARDİYA SAATLERİ DEĞİŞEBİLİR’

“Resmi kurumlar, fabrikalar, okullar aynı saatte başlıyor, aynı saatte bitiriyorlar. Bu da sabah ve akşam yoğunluk oluşturuyor. Kurumların mesai, okulların ders, fabrikaların vardiya saatlerini farklı zamanlara alabilmek için çalışma başlatıyoruz. OSB yönetimleri ve büyük fabrikalarla görüşeceğiz.”

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir