Bursa’da CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na saldırı!

Bursa Nilüfer’de Fethiye Mahallesi’nde bulunan CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na saldırı düzenlendi. Bina duvarlarına sprey boyalarla yazı yazılırken, pankartlara da zarar verildi.

Bursa’da CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na saldırı!

CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı binasının duvarına sprey boyayla ‘CHPKK İşbirlikçi Keml’ yazılması tepkilere neden oldu. CHP İl Başkanı Turgut Özkan, eylemin demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.

Fethiye Mahallesi’nde gece yarısı CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı binasının önüne gelen 2 kişi, sprey boyayla duvara ‘CHPKK İşbirlikçi Keml’ yazdı. Sabah yazıları gören parti yöneticileri ve görevliler, polise haber verdi. Gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını izleyip, tespit ettikleri 2 kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Fethiye Mahallesi Ata Sokakta yeni taşındığımız CHP Nilüfer İlçe Binamıza yapılan saldırılar göstermektedir ki “sandık korkusu” aklınızı başınızdan almış. Karanlık sokakların sansarları, ne siz, ne de size talimat veren kirli odaklar bizi yolumuzdan döndüremeyecek… Elinizden geleni ardınıza koymayın #HesabınıSoracağız” ifadelerini kullandı.

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan da saldırının ardından Nilüfer İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

İlçe Başkanı Yılmaz ile görüşmesinin ardından bir açıklama yapan Özkan, şunları söyledi:

‘İSTANBUL’DA YAPILAN SALDIRININ DEVAMI’

“Bir süre önce İYİ Parti’yle başlayan ve maalesef İl binasına İstanbul’da yapılan saldırının bir devamı olarak görebiliriz. iktidar maalesef seçim sürecinde kendi isteğini anladıktan sonra muhtemelen çeşitli söylemlerle bu eylemleri destekleyen bir yapıya dönüştürüyor ama bundan son derece rahatsızız. Emniyet güçleri bu işin takipçisi olacaktır. Biz de takipçisi olacağız. Bu demokrasiye yapılan bir saldırı olarak biz bunu görüyoruz. Ama bu saldırılar bizi yıldıramaz. Biz 14 seçimi kazandıktan sonra bu atmosferden ülkemizi kurtarmak adına elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu saldırının da takipçisi olacağız. Umarım failler en kısa zamanda bulunup hak ettikleri cezayı alırlar.”

‘EMNİYET SORUŞTURMASI SÜRÜYOR’

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Yılmaz da CHP’nin terör örgütüyle ilişkilendirilerek yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu tarz durumların fayda getireceği de hiçbir süreç olmamıştır ülkemizde. Gece saatlerinde yapılan bu yazılama çalışmasından sabaha karşı bizim haberimiz oldu. Buradan Bursa Emniyetine de çok teşekkür ediyoruz. Konuyu öğrenir öğrenmez müdahalelerini gerçekleştirdiler. Gerek tespit çalışmalarını gerek kamera görüntülerini kendilerine ilettik. Kamera görüntüleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar ve faillerin de bir an önce yakalanarak gerekli işlemlerin başlatılması için üst düzeyde çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi.

Yılmaz, “Geçtiğimiz haftalarda, yaklaşık 20 gün önce de yine ilçe binamızın diğer yüzünde bulunan pankarta bir falçatayla yapılan saldırı vardı. Biz tabii bunu önemsemedik ama dün akşam gerçekleşen bu yazılama faaliyetinden dolayı rahatsız olduğumuzu ve hukuki sürecinde bir an önce başlatılması için elimizden gelen tüm çabayı da ortaya koyacağımızı göstermiş olduk. Bundan sonraki süreçte kalan 35 günlük süreçte bu tarz gerilimlerin, bu tarz yaşanan olumsuz durumların yaşanmamasını diliyoruz. Barış içinde, demokrasi içinde bu seçime gitmek en büyük ümidimiz. Biz kavganın, karanlık olayların herhangi bir tarafı olmayacağımızı buradan bir kez daha beyan ediyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir