Bursa’da dağ başında kulübede yaşıyor

 Bursa’da dağ başındaki kulübesinde tek başına kalan engelli vatandaş, ilçeye gelenleri sabahtan akşama kadar el sallayarak karşılıyor.

Bursa’da dağ başında kulübede yaşıyor

Büyükorhan ilçesi Dereköy köyünde yaşayan zihinsel engelli Kamil Mehmet Demirel, her gün köyünden 1 kilometre uzaklıktaki Büyükorhan ilçe yolu üzerindeki kırsalda bulunan kulübesine iniyor. Yol kenarında sabahtan akşama kadar yaz kış bekleyen vatandaş ilçeye gelip giden araçlara sabahtan akşama kadar el sallıyor. Buradan geçen araçlar sürücüleri de ona korna çalarak karşılık veriyor.

Bölgede çok sevilen engelli vatandaşa bazı sürücüler durup çeşitli hediyeler veriyor. İnsanlara olan sevgisini sabahtan akşama kadar el sallayarak gösteren engelli vatandaş her daim gülen yüzüyle de herkesin sevgisini kazanıyor.

Konuşmakta güçlük çekse de işaretlerle anlatım yapan Kamil Mehmet Demirel, “Sabahtan akşama kadar kulübede kalıyorum. Buradan gelip geçenlere el sallıyorum” dedi.

Telefonla bilgisine ulaşılan Dereköy Muhtarı Mehmet Çetin, “Mehmet abi her gün burada bulunan kulübesine gelip buradan geçen araçlara el sallayarak sevgisini gösteriyor. Akşam oldu mu köye geri dönüyor. Onu herkes çok sevip sayıyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir