Bursa’da Dağ Yolu’na yeni güzergah… Antalya’ya uzanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Bursa milletvekilleri şehrin taleplerini aktardı. Toplantıda İstanbul’dan Antalya’ya ulaşımın Orhaneli yolu üzerinden sağlanması konusu da gündeme geldi.

Bursa’da Dağ Yolu’na yeni güzergah… Antalya’ya uzanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Bursa milletvekilleri şehrin taleplerini aktardı. Toplantıda İstanbul’dan Antalya’ya ulaşımın Orhaneli yolu üzerinden sağlanması konusu da gündeme geldi.

Konuyu, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Son 2 gün… Ankara’da Bursa’yı ilgilendiren iki toplantı oldu. Önce, AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir grup milletvekiliyle bir araya geldi.

Bu istişare toplantısında Bursa’dan Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç ve Zafer Işık vardı. Milletvekilleri tek tek söz alıp sahada gözlemlerini aktardılar, sorunları dile getirip çözüm önerilerini paylaştılar.

Bursa milletvekilleri…

Kentin ulaşım yatırımlarından başlayıp tarım, sulama, sanayi-eğitim işbirliği, turizm gibi konularda yapılanları anlatıp, düşüncelerini dile getirdiler.

Görüştüğümüzde…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu izlenimlerini şöyle dile getirdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız toplantının başında ‘Burada kardeşlik hukuku çerçevesinde herkesin kalbinden geleni söylemesini özellikle rica ediyorum’ dedi. Samimi olarak da herkes görüşünü ifade etti, düşüncesini söyledi.”

Şunu vurguladı:

“Dile getirilen her sorunu ve öneriyi sayın Cumhurbaşkanımız büyük bir dikkatle dinledi. Bazen açıklamalarda bulundu, bazen talimatlar verdi, bazen de yetkili arkadaşlara not aldırdı.”

Ardından…

“Şehirlerimizin özel konumlarının masaya yatırılması açısından çok verimli toplantı oldu” dedi ve gözlemini paylaştı:

“AK Parti istişare kültürünü benimsedi, ortak akla önem veriyor. Bugüne kadarki tecrübeyle, bu toplantılarda gündeme getirilen konuların hayata geçirilip çözümlendiğini gördüm. Yine öyle olacak.”

İkinci toplantıda…

Bir grup milletvekili bu kez Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile dün sabah bir araya geldi. O toplantıya da katılan Çavuşoğlu şunu açıkladı:

“Bilindiği gibi Dağ Yolu devam ediyor. Ulaştırma Bakanlığımızın, bu yolun Antalya’ya uzatılmasını planladığı izlenimi edindim. İstanbul’dan Antalya’ya ulaşım Orhaneli üzerinden olacak.”

Bunu duyunca da biz heyecanlandık

1982 yılında İzmir Yolu’ndan başlayan bugünkü Orhaneli Yolu’nun İstanbul-Antalya yolu olarak kullanılması düşüncesini Bursa’ya ilk duyuran olduk.

Daha her yer boşken Orhaneli Yolu’nun geniş yapılmasının sırrı olan projenin 40 yıl sonra raftan indirilip gelecek yılın gündemine alınmasını önemsedik.

1982 yılıydı… Karayolları mühendisleriyle Bursa’daki yol çalışmaları için şantiyeleri dolaşıyorduk. Yapımı devam eden Gemlik Yolu’ndan başlayıp bugünkü Mudanya Yolu şantiyesine geldik, oradan da bomboş arazide Orhaneli Yolu şantiyesine gittik.

O gezide, yolun, Balıkesir-Kütahya yoluna bağlanacağı, Kütahya’dan Antalya’ya ulaşılacağı söylenmişti.

Fakat…

1983’te siyasi dönem başlayınca rafa kalktı. Zaman zaman gündeme getirdiğimiz projenin 40 yıl sonra raftan inmesi yöre için de önemli.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir