Bursa’da doktoru ölümle tehdit eden şahıs serbest bırakıldı

Bursa’da bir aile sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev alan Dr. Orhan Koyuncu‘yu ölümle tehdit eden ve küfürler savuran şahıs, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bursa’da doktoru ölümle tehdit eden şahıs serbest bırakıldı

Bursa Yıldırım’da Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan aile hekimi Doktor Orhan Koyuncu‘yu ölümle tehdit eden şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yaşanan saldırı sonrası psikolojik sorunlar yaşayan ve iş görmezlik raporu alan doktor Koyuncu, karara itiraz edeceğini bildirdi.

Doktor Orhan Koyuncu, yaşadıklarını, sosyal medya hesabı aracılığıyla aktardı:

“Ben Doktor Orhan Koyuncu Bursa Yıldırım’da Şehit Uzman Çavuş Nazmi Ayyıldız Asm’de Aile Sağlığı merkezinde aile hekimi olarak görev yapmaktayım. 17.06.2022 tarih Cuma günü 15.30 suları görevim başında iken saldırıya uğradım. Yaşananları birebir aktarıyorum.

Saldırıya ugrama nedenim “görevim başında olmak” evet doğru okudunuz nedeni bu. Cuma günü olduğu için yoğunuz. Ögle arasında (tamamen kendi rızamla) psikiatri hasta takibimi yaptım.10 dk çay molası verdim. Sonrasında hiç mola vermeden çay içmeden hasta bakıyorum.

Muhtemelen sürekli 5,6 hasta sırada bekliyor. Bende hastalar gibi bir an önce sıra bitsin istiyorum ama yapabileceğim bir şey yok. Çünkü her hasta önemli! Ve ben sıra bir an önce bitsin diye hiçbir hastanın muayene süresini kısamam. Hak haktır.

“BANA SÜREKLİ  KÜFÜRLER EDİYOR” 

Saat 15.15 suları Asm’den bir hemşire hanım, sonrasında bir doktor hanım beni arıyor ve koridorda bir erkek hastanın bana sürekli küfür ettiğini söylüyor.

‘Anasını avradını… yaptıklarım bizi 2 saattir bekletiyorlar’ diyor. Şahıs gergin olduğu için mesai arkadaşlarım dikkat et diyor.

Ben dışarı çıktım ve delikanlıya (27 yaşında) bana küfür mü ettiniz dedim.

Önce ‘Hayır etmedim’ dedi sonra ‘Ben beklemek zorunda mıyım burada’ dedi, biz tartışmaya başladık, üzerime doğru yürüdü derken odama kadar girdi ben ona dışarı çıkmasını söyledim.

“KAPIYI TEKMELİYOR” 

Bekleyen hastalar ve mesai arkadaşlarım onu dışarı doğru çıkmaya zorluyor, o bana ‘hadi gel, dışarı gel senle dışarda görüşelim’ diyor, sonra asm kapısından çıkarken küfür etmeye başlıyor ağzına ne gelirse, canı nasıl isterse. Arkadaşlar kapıyı kapatırken kapıyı da tekmeliyor..

Abisini arıyor ve 2 dk geliyor abisi de. Abi 31 yaş erkek, ne anlattı bilmiyoruz ikisi birlikte küfür etmeye başlıyorlar. ‘Orhan dışarı gel’ diyor, ‘senle görüşüceğiz’ diyorlar, ‘sen öldün, seni keseceğim’ diyor ‘bugun değilse yarın oldün’ diyor. Küfür etmeye devam ediyorlar, küfür hiç susmuyor..

Hayatımda ilk defa maruz kalıyorum böyle bir duruma, çıkmak istiyorum dışarı ama arkadaşlar izin vermiyor, asm kapıları kapalı, sağlık hizmeti duruyor, sıradaki hastam epilepsi hastası, ilacını yazamıyorum, bütün asm’de hizmet duruyor, içerde onlarca hasta, kimse göreve devam edemiyor.

“SÖYLEDİKLERİ HER SÖZ KULAKLARIMDA”

Tabi şahıs dışarı çıktığında hemen beyaz kod verdim ben ve 155 i aradım, emniyetin gelmesini bekliyoruz. Dakikalar yıl sanki geçmiyor, söyledikleri her söz kulaklarımda, hala kulaklarımda. Çıkamadım dışarı, istedim izin vermediler. Onları dinlerken yüregime biçaklar saplanıyor..

Belki kızlarım olmasa bir delilik etmeyi düşünürdüm, ama kızlarım geliyor gözümün önüne, o gün karne günü anneleri izin almadığım için sabah bana kızıyor, cünkü ilk karneleri. 1’i 1. sınıfta digeri anaokulu, ama yerime bakacak dr.un sağlık problemi var, gitmem lazım hastalar bekler.

“ŞAHİT VAR, GÖRÜNTÜLER VAR, ÖLÜM TEHDİDİ VAR”

Emniyet kısa sürede ulaşıyor ama bu 10-15 dklIk kısa süre bana cehennem azabı. Hemen alıyorlar saldırganları, 4-5 ekip geliyor, komiserler ve Yıldırım ilçe emniyet müdürü. “Tüm Yıldırım İlçe Polis teşkilatına gönülden teşekkürler.

İfade veriyoruz, şahit var, görüntü var.. Ölüm tehdidi var, ‘keseceğiz’ diyorlar, ”öldürüceğiz’!!! ‘Bugün değilse yarın öldüreceğiz’ . Ve gözaltındalar biz ifadelerimizi verip çıkıyoruz. ASM’den eve geliyorum ailemle paylaşıyorum tabi herkes çok üzülüyor, sadece kızlarım farkında değil, karnelerini gösteriyorlar hediye istiyorlar.

O gece hiç uyumadım, tıp fakültesini kazandığımı hayal edişlerim, stresten ağız içi aftlarım, kazandığım zamanki mutluluk, Akdeniz univ. temmuzda hazırlandığımız finaller mezuniyetim, kurtardığım onlarca hayat. Mesleğimi ve insanı seviyorum, çok seviyorum, yanlış meslek değil diyorum.

“ŞAHISLAR ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI” 

Uykuya dalmışım, sabaha karşı uyanınca, Hemen mahkeme sonucu araştırıyorum. Şahıslar Adli kontrol şartı ile serbestler.!! Peki ölüm tehdidi, onca küfür aileme anneme eşime, ‘bugün değilse yarın öldürürüz’ dediler.
E Asm’de güvenlik yok, polis yok, nasıl bıraktılar, vazmıgeçmiş öldürmekten. Sonra öğreniyorum darp, yaralama yok. diye serbest kalmış şahıslar.

“KEŞKE DARP MI EDİLSEYDİM?”

Size soruyorum kanun koyucular, karar vericiler; siz hiç keşke yaralasalardı beni dediniz mi ? Keşke darp edilseydim? Ruhumda açılan yarayı görebilecekmisiniz? Basit tıbbı müdahale ile gideriliyor mu?

Bugün psikiatriye muayene oldum.

Doktorum huzursuz olduğumu belirtip anksiyete bozukluğu olarak karar verdi. Bu halde hasta bakmamın uygun olmayacağını belirtip 10 gün İşgöremez raporu verildi. Ve anksiyolitik tedavi başlandı. İŞ GÖREMEZ !!!

“İŞ GÖREMEZ RAPORUMU MAHKEMEYE SUNACAĞIM”

Hakim muhakkakki kanunu uygulamıştır, takdir yetkisi de mevcut, tabiki birşey diyemem. İtiraz hakkımı kullanırım, işgöremez raporumu mahkemeye sunarım. Şimdi ya ölürüz ya da kalırız, ama ölüm gelirse sonunda sorumlu hukuk sistemi ve kanun koyuculardır.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” 

Ve bir soru sormak isterim; tüm hukuk sistemi üyelerine, özellikle hakim ve savcilarımıza.

Bir hakim duruşmadayken benzer bir olay yaşansa, dışarda bekleyen sonraki duruşmanın ilgili kişileri mahkemede bizi çok bekletiyorlar diye küfürler etmeye başlasa, görevi başındaki hakime, hakimin ailesine, özeline sonra tehditler gelse, ‘öldün sen’, ‘öldürüceğiz, keseceğiz’ dense, ‘Erkek ol hakim, gel dışarı gel’ dense.. O şahısların akıbeti ne olurdu. Serbest kalırlar mıydı? Bu şahıslara ne olacaksa ve bana bunu yapanlara uygulanmıyorsa.

Hakkım helal değildir.

Bizler hayatını insan saglıgını korumaya ve iyileştirmeye yemin etmiş bilim insanlarıyız. Buralara şiddetle, tehditle, birilerinin hakkını yiyerek, önüne geçerek gelmedik. Üstünlügü defalarca kanitlanmış analitik zekamızla, alnımızın teri ders masalarına damlarken geldik!!!

“BİZLERİ KADERİMİZLE BAŞ BAŞA BIRAKTINIZ” 

Bizleri kaderimizle baş başa bıraktınız, Hiçbir suçumuz yokken kendine şifa verene şiddet uygalayabilecek canilerin önüne attınız. Aile Sağlığı merkezinde güvenlik yok, polis yok ve orda Devletin temsilcisi benim, o şahıslar beni tanımıyordu 2. karşılaşmamızdı, hiçbir sorun yoktu.

Onlar Orhan Koyuncu’ya değil, 16.02.140 nolu aile hekimliği biriminin doktoruna yani devletin temsilcisine, yani devlete küfür etti, tehdit etti, hakaret etti öldürmek istedi… Ben çok üzüldüm, peki siz sayın kanun koyucular karar vericiler ‘Devlet’ için üzgünmüsünüz.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir