Bursa’da dolandırıcılık operasyonu!

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği’nin yaptığı çalışmalar kapsamında zimmet ve nitelikli dolandırıcılık suçu işleyen 4 şahıs 6 Mayıs günü yapılan eş zamanlı operasyon sonucunda yakalandı.

Bursa’da dolandırıcılık operasyonu!

HABER MERKEZİ

Bursa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği’nin yaptığı çalışmalar kapsamında Bursa Şehir Hastanesi’nde ameliyatlarda kullanılması gereken tıbbi medikal malzemelerin ameliyatlarda kullanıldı gösterilip, Bursa Şehir Hastanesi’ndeki görevlilerce ve bu görevliler ile bağlantılı olan şahıs tarafından para karşılığı satıldığı, bu şekilde kurumun zarara uğratıldığı, haksız kazanç elde edildiği tespit edildi.

Yapılan çalışmalarda, elde edilen bilgilere istinaden Zimmet ve Nitelikli Dolandırıcılık suçu işleyen C.I(38), D.B(43), A.H.A(40), C.G(38) İsimli şahıslar 6 Mayıs günü yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, yapılan aramalarda Bursa Şehir hastanesine ait olduğu tespit edilen, piyasa değeri; 20 milyon TL olan çeşitli Medikal Tıbbi ürünler ele geçirildi. 10 Mayıs’ta adli makamlara sevk edilen C.G isimli şahıs Adli kontrol talebiyle serbest bırakılmış, D.B, A.H.A ve C.I isimli şahıslar ise tutuklandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir