Bursa’da İngilizce eğitiminde uluslararası başarı

Türkiye’de ilk kez uygulanan Uluslararası Cambridge Sertifikasyon Sistemi ile Bursa’da eğitim vermeye devam eden Serpil Kalin Yabancı Dil Kursu’ndaki eğitimin ardından sınavda başarılı olan öğrenciler, törenle Cambridge Uluslararası Sertifikalarını aldı.

Bursa’da İngilizce eğitiminde uluslararası başarı

Geçen yıl Cambridge English Sertifika Töreni ile bir ilke imza atan, Cambridge Venue Center (Cambridge Resmi Hazırlık Merkezi) unvanıyla eğitim vermeye devam eden Serpil Kalin Yabancı Dil Kursu’nun başarılı öğrencileri için yeni dönem kontenjan devir-teslim töreni düzenlendi. Törenle, İngiltere’den gelen sertifikalarını alan ve yeni kayıt yaptıran Cambridge hazırlık sınıfı öğrencileri de Mayıs 2023’te girecekleri sınavlarının kontenjanlarını devraldı. Cambridge YLE Starters, Movers, Flyers, KEY English, Preliminary English Test, FCE First Certificate, Advance CAE ve IELTS sertifikalarını alan öğrenciler, İngilizce becerileriyle parmak ısırttı.

“İNGİLİZ MÜFREDATINI UYGULAYAN TEK KURUMUZ’

Cambridge English Yeni Dönem Kontenjan Devir-Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez uluslararası sertifikasyon sistemi ile eğitim verdiklerini vurgulayan Dilbilim Uzmanı Serpil Kalin, “Gururla adımı verdiğim yabancı dil kursumuzda; geleceğin iş insanlarına, bilim insanlarına kariyerlerinde gerekli olacak yabancı dil eğitimini ‘Resmi Cambridge Sınav Merkezi’ unvanıyla veriyoruz. Geliştirdiğimiz özel sistem sayesinde öğrencilerimiz, uluslararası üniversitelerde rahatlıkla okuyabilecek. Çocuklarımızı iyi bir geleceğe sağlam şekilde hazırlamak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Tabii bunu iyi bir ekiple sağlıyoruz. Daha etkili bir dil eğitimi için en az 2 dil bilen (bilingual-çift dilli) öğretmenlerle eğitim vermeye devam ediyoruz. Bu, bizim için olmazsa olmaz nitelikte. Biz aynı zamanda Syntax, dilbilim, fonetik, bağlamda Grammar için yeni yöntem ve metotlarla, British Curriculum yani İngiliz müfredatını uygulayan tek kurumuz” dedi.

KONTENJANLAR DOLDU, 2023 KAYITLARI KAPANDI

Öğrencilerin sadece yabancı dil öğrenmediklerini, aynı zamanda çok yönlü düşünerek kendilerini daha rahatlıkla ifade edebildiklerini de kaydeden Serpil Kalin, “Geçen yılki törende sertifika alan yaklaşık 100 öğrencimiz, İngilizce konuşma becerileri ile göz doldurmuştu. Bu yıl hem onların nasıl daha fazla ilerleme kaydettiğini, hem de kontenjanlarını devrettikleri kardeşlerinin nasıl hızlı bir gelişim sağladıklarını görmekten dolayı çok gururluyuz. Globalleşen dünyada dijital dönüşümün hayatımızın her alanına sirayet ettiği bir dönemde, biz de yeni teknikleri ve enstrümanları kullanarak eğitim veriyoruz. Daha güçlü bir Türkiye için yabancı dil eğitiminde yeniliklere imza atmaya devam edeceğiz. Kontenjanların dolduğu kursumuzda 2023 kayıtlarını da kapattık. Teveccüh eden velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Gecede, Cambridge sistemini Türkiye’ye getiren ilk isim olan Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü eski Başkanı Fevzi Çarlı ve kurs faaliyetlerine katkıda bulunan isimlere teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir