Bursa’da kargo gemisi battı! 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Marmara Denizi’nde, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan kargo gemisinin 6 kişilik mürettebatı için başlatılan arama kurtarma çalışması devam ediyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri enkaza dalış yapmaya başladı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kayıp 6 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Bursa’da kargo gemisi battı! 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Balıkesir’in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü gemide bulunan 6 mürettebattan halen haber alınamadı.

Arama çalışmaları gece boyunca da devam ederken 3.günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden havadan, karadan ve denizden arama çalışmaları hız kazandı. İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı timler ise tüm sahil hattında aralıksız devriye atıyor.

Ayrıca, dün Vali Mahmut Demirtaş’ın açıkladığı üzere 17.00’da Deniz Kuvvetleri tarafından planlanan dalış, TCG Akın gemisinin halatının kopması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Öte yandan, Kurşunlu Mahallesi’ndeki kriz merkezinde mürettebatın yakınları umutlu bekleyişini sürdürüyor.

Marmara'da batan geminin enkazına dalış: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı - 2Zeynep Kılınç

Kıyıdan 4 mil açıkta batan geminin enkazından çıkarılan ceset, ekipler tarafından Karacabey Kurşunlu Limanı’na getirildi.

Otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderilen cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi.

VALİLİK İDDİALARI YALANLADI

Arama çalışmaları gece boyunca da devam ederken 3. günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden havadan, karadan ve denizden arama çalışmaları 705 personel ile sürüyor. Ayrıca geminin İstanbul Tuzla’daki tersanelerde bakımdan çıktıktan sonraki fotoğrafı ortaya çıktı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 3.’üncü gününde kayıp denizcilerin ikisinin cesedine ulaşıldığı veya tespit edildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Vali Demirtaş, ayrıca arama kurtarma çalışmalarına ilişkin kayıp denizcilerin aileleri ile görüşüp onları da bilgilendirdi

DALGIÇLAR ARAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Marmara Denizi’nde batan “Batuhan A” isimli gemide arama çalışmaları 3. gününde devam ediyor. Batan gemiye ulaşmak için dalgıçlar da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Marmara'da batan geminin enkazına dalış: Bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı - 1

VALİ DEMİRTAŞ: BİR KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

Geminin enkazında bir personelin cesedine ulaşıldığını belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kimlik tespiti için çalışmanın sürdüğünü ifade etti.

Vali Demirtaş, 700’den fazla kişinin katılımıyla bölgede çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

Kimlik tespiti için çalışma sürüyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir