Bursa’da kentsel dönüşüm sürüyor

Bursa Yıldırım Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Mimarsinan Mahallesi’nde temel atma töreni düzenlendi. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’a verdiğimiz sözleri tutuyor, Türkiye’ye rol model olacak kentsel dönüşüm modelleri ortaya koyuyoruz” dedi.

Bursa’da kentsel dönüşüm sürüyor

Kameraman: Mesut ERDOĞAN

Bursa’da kentsel dönüşüm projeleri devam ediyor. Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında temel atma töreni düzenlendi.

Törene Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, belediye başkan yardımcıları ile vatandaşlar katıldı.

Yıldırım’a verdiği sözleri tuttuklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Türkiye’ye rol model olacak kentsel dönüşüm modelleri ortaya koyuyoruz” dedi.

Depremlerin ardından kentsel dönüşümün hayati olduğunu belirten Yılmaz, “Bizler de yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk. Yıldırım Belediyesi olarak birçok kentsel dönüşüm projesi ortaya koyduk. Mevlana Kentsel Dönüşümü yüzde 100 uzlaşı ile 100 bin metre kare alanda ahenk içinde başlattığımız model bir proje oldu. Mollarap’ta kayan zemindeki vatandaşları Çınarönü’ne taşıyarak bir çalışma yaptık. Değirmenlikızık, Yiğitler, Karapınar gibi mahallelerde çalışmalarımız devam ediyor. İlk etapta tüm uygulamaları bitirdik, rezerv konut çalışmalarına başladık. 3’ncü etapta Yavuzselim bölgesinde 40 bin hak sahibine tapusunu vererek kentsel dönüşümün önünü açmış olacağız” diye konuştu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜME YENİ BİR YÖN KAZANDIRDIK’

Proje bitiş süresini 24 aydan 12 aya indirdiklerinin altını çizen, Başkan Yılmaz, “Burada hak sahiplerinden gelen talep ile özel sektör ve belediyemiz çalışmaları ile kentsel dönüşüme yeni bir yön kazandırdık. 5.8 hektarlık bir alanı kapsayan alanda hak sahipleri ile yüzde 100 uzlaşı ile başladık. Zemin artı 5 kat olacak şekilde projelendirdik. 130 bin konut, işyerleri, otoparklar yer alacak. Mimarsinan, bölgedeki değişime öncülük edecektir. Özel sektöre sadece belediyede değil, adliyede, tapuda her alandaki işlemlerde destek olarak dönüşümü hızlandırmaya gayret ediyoruz” ifadesini kullandı.

‘DEPREMLER BİZLERE GERÇEĞİ GÖSTERDİ’

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, “6 Şubat depremleri bizlere bir gerçeği gösterdi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Merkezi yönetim ve yerel yönetimler olarak kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz” dedi

‘ENGEL OLMAK İSTEYENLER, VATANDAŞLARIMIZIN HAYATINI RİSKE ATIYORLAR’

Kılıç sözlerini şöyle tamamladı:

“Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yıldırım yeniden ihya ve inşa ediliyor. Her köşesinde şantiyeler devam ediyor. Bu iş 3 sac ayağından oluşuyor. Vatandaş, belediye ve merkezi yönetim üzerlerine düşeni yapacak. Maalesef karşımıza bazı engel olmak isteyenler çıkıyor. Gördük ki bunların sonu hüsrana dönüşüyor. Engel olmak isteyenler, vatandaşlarımızın hayatını riske atıyorlar. Belediyelerimize güvensinler ve dönüşümün önünü açsınlar” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir