Bursa’da kiralanabilir powerbank dönemi

Dijitalleşmenin giderek artması bireyleri daha çok telefona bağımlı hale getirdi. Kiralanabilir powerbank (şarj deposu) hizmetini sunan Porty, kullanıcıların çabuk tükenen şarj sorunu ile mücadelesinde kolaylık sağlamayı hedefliyor. Uygulamayı telefonuna indiren kişilerin kendilerine en yakın şarj noktasından powerbank kiralayabileceği belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan PortyTech Genel Müdürü Gizem Kahraman, uygulama vasıtasıyla yılda 6 bin tonun üzerinde karbon emisyonununun önlenebileceği bilgisini paylaştı.

Bursa’da kiralanabilir powerbank dönemi

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kahraman, ilk olarak İstanbul’da hizmet vermeye başlayarak birçok ilde kısa sürede yayıldıklarını ve amaçlarının akıllı cihaz kullanıcılarına ihtiyaç duydukları her an ve her yerde powerbank hizmeti sunmak olduğunu vurguladı.

“KİRALAMAK VE KULLANMAK ÇOK BASİT”

Android ve İOS uygulama marketlerinden Porty uygulamasını indiren herkesin kendilerine en yakın şarj noktasından bir powerbank kiralayabileceğini belirten Kahraman, ilk 60 dakikalık kullanımın ücretsiz olduğu bilgisini paylaştı.

Kullanıcıları sürekli yanlarında şarjı dolu bir powerbank taşıma külfetinden kurtarmayı hedeflediklerini söyleyen Kahraman, sürdürülebilirlik konusuna da dikkat çekti. Kahraman açıklamasında, “Dünya çapında, kaynaklar hem azalıyor hem de daha pahalı hale geliyor. Gelecek nesilleri de tehlikeye atmamak için tüketicilerin çevre konusunda bilinçlenmeleri, malların imalatı için yok olan doğal kaynaklar ve ortaya çıkan toksik maddeler, kirletici emisyonlar hakkında farkındalık geliştirmeleri gerekiyor. Verimsiz tüketimi ve buna bağlı atıl üretimi azaltmak hem finansal kaynaklarımızı hem de çevremizi korumak için büyük önem arz ediyor. Yeterince verimli kullanılmayan mal ve hizmetlerin, gelişen teknoloji ve dijital platformlar aracılığı ile paylaşılarak daha çok kişi tarafından daha verimli kullanılmaları sürdürülebilirlik için elzem. Aslında paylaşmak bizim kültürümüzde var olduğundan, tüm dünya için yeni olan paylaşım ekonomisine, çok hızlı adapte olabiliyoruz. Özellikle de gençler, çevreye çok duyarlı olduklarından, her an kullanmaları gerekmeyen mallara sahip olmaktansa, bunlara paylaşarak erişmeyi tercih ediyorlar” dedi.

6 BİN TONUN ÜZERİNDE KARBON EMİSYONUNU AZALTACAK

Sürdürülebilirliğin günümüzde en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan Kahraman, Porty kiralanabilir ‘powerbank’lerle çevreye sağlanan katkıya dair de bilgiler verdi. Porty’nin powerbanklerinin çevre dostu lityum-iyon pillerden üretildiğinin altını çizen Kahraman, “Lityum-iyon piller, enerjinin beyaz altını kabul edilen lityumdan üretiliyor. Lityum, fosil yakıtlardan daha temiz, daha yeşil bir geleceğe geçişimizde kilit materyallerden biri. Madencilikteki gelişim ve yenilikçi geri dönüşüm süreçleri sayesinde lityum artık daha sürdürülebilir bir şekilde elde ediliyor. 2019’da Nobel Kimya Ödülü, fosil yakıtsız ekonominin temelini oluşturan lityum-iyon (Li-iyon) pilleri geliştiren bilim insanlarına verildi. Li-ion piller, büyük miktarda enerjiyi güvenli bir şekilde depolayabiliyorlar ve hem sabit hem mobil modlarda istikrarlı ve güvenli elektrik akışları sağlıyorlar. İklim değişikliği önümüzdeki en ciddi küresel kriz, bunu engellemek ve etkilerini azaltmak için fosil yakıt tüketimini ve sera gazı emisyonlarını azaltmak zorundayız. Bunun için Li-ion piller gibi umut verici temiz teknolojiyi kullanmalı ve geliştirmeliyiz. Porty, ilk faz kurulumlarını tamamladığında satın alınmasını azalttığı powerbankler vasıtasıyla yılda 6 bin tonun üzerinde karbon emisyonunu azaltacak. Porty kullanımını arttırdıkça ve yaygınlaştıkça karbon ayak izi azaltımına katkısı giderek artacak” şeklinde konuştu.

Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Eskişehir, Kocaeli, Adana ve Trabzon’da hizmet veren Porty, yakın zamanda 81 ilde akıllı telefon kullanıcılarına hizmet vermeyi hedefliyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir