Bursa’da meslek tercihi yapacak öğrencilere mimarlığı anlattılar

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kurtuluş Göktaş ile Sosyal Etkinlikler Komitesi Üyesi İpek Nur Demir, Bursa Atatürk Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen İŞKUR’un Meslek Danışmanlığı programına katılarak meslek tercihi yapacak öğrencilere mimarlığı anlatırlarken Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler.

Bursa’da meslek tercihi yapacak öğrencilere mimarlığı anlattılar

Öğrencilerle bilgi paylaşımında bulunan Kurtuluş Göktaş ile İpek Nur Demir, “Mimarlık evrensel bir meslektir. Mimarlık, binaları ve diğer fiziki yapıları tasarlama ve kurma sanatı ve bilimidir” dediler.

Mimarların, insanların yaşamasını kolaylaştırmak ve barınma, dinlenme, çalışma, eğlenme gibi eylemlerini sürdürebilmelerini sağlamak üzere gerekli mekânları, işlevsel gereksinmeleri ekonomik ve teknik olanaklarla bağdaştırarak estetik yaratıcılıkla inşa edilmesini sağladıklarını söyleyen Göktaş ve Demir açıklamalarını şöyle sürdürdüler: “Mimarlık evrensel bir meslektir. Mimarlar, insanlık tarihinin her döneminde önemli olmuştur ve bir kentin dokusunu oluşturan kamu yapılarından basit konut tiplerine kadar her türlü açık ve kapalı mekanı tasarlamışlardır. Bu çevre kırsal veya kentsel olabileceği gibi, yapıları veya mekanları kuşatan yakın dış çevre de mimari tasarımın kapsamına girer. Mekan, içinde yaşamın gerçekleştiği fizik ortam olarak tanımlanabilir. Mekanın oluşabilmesi ve üretilebilmesi için yapılara, yaşamın her gün artan çeşitliliği göz önüne alınırsa, oldukça karmaşık ilişkiler düzeni içinde yapılaşmış fizik çevreye gereksinme vardır. Mimari tasarımın öznesi olan yaşam, coğrafi, iklimsel, kültürel, demografik farklılıklar içerir.”

Daha sonra meslek tercihi yapacak öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir