Bursa’da Otçu Göçü Festivali coşkusu

Bursa’da Keles Kocayayla 26. Otçu Göçü Yayla Festivali yoğun bir katılımla gerçekleşti. Karadeniz Bölgesi’nin tanıtıldığı festivalde keyifli anlar yaşandı.

Bursa’da Otçu Göçü Festivali coşkusu

Bursa’da bu yıl 26’ıncısı düzenlenen Otçu Göçü Yayla Festivali olumsuz hava koşullarına rağmen büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.

Bursa Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen festival Keles’te bulunan Kocayayla’da düzenlendi.

Festivale Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Bursa Giresun Federasyonu adına Üzeyir Aktaş ve vatandaşlar katıldı.

Karadeniz’in tanıtıldığı festivalde sahneye İsmail Türüt, İbrahim Can, Şerif Pir, Özkan Pekin, Emre Gürsoy, Bizim Gönül, Özgür Karaduman, Grup Fola ve Kamil Yılmaz çıktı.

Festivale katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bursa Giresun Federasyonu tarafından düzenlenen 26. Otçu Göçü Yayla Şenliği’ne katılarak Giresunlu kardeşlerimizin coşkusuna ortak olduk. Rabbim birliğimizi, muhabbetimizi ve sevincimizi daim eylesin inşallah. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Giresun Federasyonu Başkanı Üzeyir Aktaş, Şerif Pir’e plaket takdim etti.

38 yıldır yaşadığı Bursa için şiir yazdığını belirten Pir, şiirinin bir kısmını seslendirdi.

“Seyyah olup gezdim otağım oldu

Boyumun soyumun yurdusun bursa

Evliya diyarı irfanın kenti maneviyat veren ilhamsın Bursa

Orhan Bey, Osman Bey Hüdavendigar

Yıldırım Beyazıt ve Emir Sultan

Hacivat karagöz latife saçan

Yarenin neşenin ehlisin Bursa

Uludağ’dan esen hazan yelisin

Sabiha Gökçen’sin Zeki Müren’sin Bursa”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir