Bursa’da Özel Hayat Hastanesi’nin 45. yılı

Özel Hayat Hastanesi’nin 45’inci yılı dolayısıyla konferans düzenlendi. Toplantı Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Ahmet Özkul, Başhekim Uzman Doktor Fatih Özkul, Genel Koordinatör Fatma Betül Babalar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Bursa’da Özel Hayat Hastanesi’nin 45. yılı

Haber: Denizhan Karahancı

Köklü geçmişi ve yeni yaptırımlarıyla hedeflerine emin adımlarla ilerleyen Özel Hayat Hastanesi 45.yılı nedeniyle bugün konferans salonunda basın toplantısı düzenledi .Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Doktor Ahmet Özkul, Başhekim Uzman Doktor Fatih Özkul, Genel Koordinatör Fatma Betül Babalar ve birçok basın mensubu katılım gösterdi.

Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Ahmet Özkul bugünün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın sadece bölge için değil ülkemiz içinde önemli bir değer ve ciddi bir ekonomik gücü temsil ettiğini belirten Özkul, “Bursa’mız geçmişten bu yana şifa dağıtan bir şehir durumundadır. Gerek devlet eliyle yapılan sağlık yatırımları, gerekse özel sektörün gerçekleştirdiği sağlık tesisleri Bursa’ya değer katmaktadır. Buna göre Bursa’nın, “Türkiye’nin sağlık üssü” olma yolunda hızla ilerlediğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Biz de Özel Hayat Hastanesi olarak 45 yıldır, yatırımlarımızla ve çalışmalarımızla “Bursa’nın sağlık üssü” olması yolunda katkılarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Sağlık sektörüne 1978 yılında adım attıklarını söyleyen Ahmet Özkul, 1981 yılında da hastane ruhsatı aldıklarını belirtti.

Bursa’nın ikinci özel hastanesinin Hayat Hastanesini olduğunu hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Doktor Ahmet Özkul, “Hayat Hastanesi 2018 yılına kadar yaklaşık 40 yıl süreyle İnönü Caddesi’ndeki binasında Bursa’ya ve yakın illere başarıyla sağlık hizmeti verdiğini ve sağlık hizmetlerimizin çeşitlenmesi ve artan talepler üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin karşısındaki arsaya 14 katlı, 20 bin m2’lik yeni binamızı yaptık” ifadesini kullandı.

Özkul, “Çağın gereklerine uygun bir anlayış ve bakış açısıyla 40’ncı yılımızda, yani 2018’de yeni hastanemizi devreye aldık. 20 bin m2’lik alan üzerine inşa edilen ve gelişmiş altyapıya sahip yeni hastanemizde 5 yıldır her gelir grubundan vatandaşımıza ‘nitelikli’ sağlık hizmeti sunmak gayesiyle yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Bursalı vatandaşlara 45 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını belirten Özkul, “Kaliteli ve uygun fiyatlı  sağlık hizmetini tüm hastalara sunduklarını alanında başarılı uzman hekimlerin sağlık ve idari kadrolarımızın desteği ile,  “hastalık yoktur, hasta vardır” ilkesine dayanarak her  hastaya özgü tedavi planı oluşturuyoruz” ifadesini kullandı.

Hayat Hastanesi ile ilgili memnuniyet oranının yüzde 98 memnuniyet oranı olduğunu belirten Özkul şunları kaydetti:

“Yeni hastanede bu güven devam etti. Her ay 500 hastamız ile yüz yüze bir anket yapıyoruz. Bu anketlerde Hayat Hastanesi ile ilgili memnuniyet oranımız yüzde 98’i buluyor. Bu da bizi daha başarılı olmaya itiyor, motivasyonumuzu artırıyor. Sosyal ve kültürel alandaki çalışmalar için kurulan Hayat Sağlık Vakfı aracılığıyla 2014 yılından bu yana başta tıp eğitimi alan gençlere sağlık aşanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Ayrıca Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzman Dr. Ahmet Özkul, başarılı öğrencilere de burs desteği sağladıklarını belirtti.

Başhekim Doktor Fatih Özkul da konuya ilişkin açıklamalar yaparak sağlık alanındaki çalışmaları aktardı:

“Hayat Hastanesi 150 yatak kapasitesi, 38 yoğun bakım yatağı, son teknoloji cihazlarla donatılmış 53 poliklinik odası, 4 modern doğum salonu, sağlıklı bebek odası, biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuvarlarının yanı sıra radyoloji ünitesi, 22 yatak kapasiteli fizik tedavi ünitesi ve 6 yataklı rehabilitasyon alanı, 18 yataklı günübirlik müşahede alanı ile aylık 35 bin poliklinik sayısı, 1500’ü aşkın cerrahi sayısı ve yılların oluşturduğu itibar ile hastalarına sağlık hizmeti ve güven sunuyor.”

7/24 ameliyathane ve doğum hizmetinin de bulunduğunu belirten Başhekim Fatih Özkul, 7/24 çocuk polikliniğiyle hizmet verildiğini açıkladı. Tam donanımlı 7 ameliyathanede birçok cerrahi operasyonun yapılmasına olanak sağladığını belirterek 25 branş ve toplamda sağlık grubu çatısı altında 110 hekim görev yaptığını vurguladı.

Başhekim konuşmasının devamında tam teknolojik donanımlı ameliyathaneleri ile de FAKO ameliyatları, Vitrektomi (RETİNA) ameliyatları yapabilen Hayat Hastanesi, retina cerrahisinde Bursa’da referans merkezlerden biri olarak bilindiğini belirtti. Ayrıca medikal estetik ünitesinde de lazer epilasyon, cilt yenileme, zayıflama ve saç ekimi ile el ayak bakımı hizmeti de sunuyor. Sağlık Bakanlığı onaylı obezite merkezimizde Tüp Mide, Mide Balonu & Gastric Bypass yapıldığını da aktardı.

Son olarak uzun yıllardır Bursa’ya verilen yüksek standartlardaki hizmet kalitesini JCI (Joint Commission International) belgesi ile tescilleyip taçlandıracaklarını da sözlerine ekledi.

Genel Koordinatör Betül Kabalar doğal kaynakların giderek tükendiği dünyamızda kurum ve kuruluşların öncelikli konusu sürdürülebilirlik olduğuna çağrı yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Biz de sürdürülebilirlik konusunda önemli bir yatırımı hayata geçirdik ve Güneş Enerji Santralimizi devreye aldık. Biliyorsunuz; 2021 yılına geldiğimizde devletimiz yeni bir yönetmelikle, Lisansız GES kurulumunun önünü açtı. Bu yönetmelikteki amaç; enerji tüketimi olanların, ihtiyaçlarını karşılayacak enerjiyi üretmelerini sağlamaktı.

Bizler de buradan yola çıkarak GES projemizi hayata geçirmek için kolları sıvadık. Orhaneli İlçesi Sırıl Mahallesi’nde 54 bin m2 marjinal tarım arazimizde 3 MW Güneş Enerji Santrali kurmaya karar verdik.

ÇED raporlarının alınmasının ardından 2022 yılında 6600 adet panelin montajı gerçekleşti. Sonrasında inverterlerimiz, trafolarımız, enerji nakil hatlarımızın kurulumu tamamlandı. Yangın güvenliği, uzaktan izleme sistemleri, kamera sistemlerinin kurulmasıyla çok şükür aralık ayında santralimizi devreye aldık.

Santralimiz yıllık 4.400.000 KWH enerji üretimi yapacak ve enerji ihtiyacımızı yüzde 100 oranında karşılayacaktır. Konuyu daha da açarsak; yıllık 1617 hanenin elektrik ihtiyacı yerli, milli ve yeşil enerjiden karşılanacaktır. GES’imiz aynı şekilde doğalgaz, kömür vb. fosil yakıt tüketimin önüne geçecek ve ilerleyen yıllarda sıkça duyacağımız karbon salınımının azaltılmasını sağlayacaktır.

Yıllık 2973 ton karbon salınımı azaltılacak ve 51.480 ağaç kazanımı olacaktır. Bu rakamlar gerçekten yeşil enerjinin bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermektedir.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir