Bursa’da rafting heyecanı

Bursa’nın dağ ilçesi Orhaneli’de, Kocasu Deresi’nde kurulan ve Marmara Bölgesi’nin tek rafting parkuru, adrenalin sevenlerin gözdesi oldu. 18 bin nüfusluk ilçenin 2 yıl içerisinde 15 bini aşkın turisti ağırladığı söyleyen Belediye Başkanı Ali Akyurt, “Her yıl bin 500 yabancı turisti ağırlıyoruz. Biz, sadece yerli ve yabancı konuklarımıza değil, köy kadınlarımıza ve herkese rafting yaptırıyoruz” dedi.

Bursa’da rafting heyecanı

Kameraman: Mesut ERDOĞAN

Haber: Ece GÖKÇE

Bursa’nın Orhaneli ilçesi, Kütahya’dan doğan Kocasu Deresi’nde kurulan ve Marmara Bölgesi’nde tek olan rafting parkuru her yaştan kişinin ilgisini çekiyor.

2021 yılında Türkiye Rafting Federasyonu ile Orhaneli Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sadağı Kanyonu’ndaki Kocasu Deresi parkuru, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi.

Raftingin, ilçeye gelen yerli ve yabancı turist sayısında büyük artış sağladığını ifade eden Akyurt, bu sporu yapmak için gelen yabancı turistleri ağırlamak için rafting alanının yanında bulunan ormanlık alana, sosyal tesisler yaptıklarını söyledi.

Akyurt, “Bursa’nın güneyinde kalıp, şehre en yakın ulaşıma sahip olan ilçede yaşıyoruz. Marmara Bölgesinin en büyük akarsuyu ilçemizden geçmekte. 2020’de başlattığımız çalışmanın ardından 2021 yılının 6 Haziran tarihinde rafting parkurumuzu açtık.
Geçen 2 yıl içinde, 18 bin 500 nüfusa sahip ilçemizde rafting yapmak için gelen 15 bin konuk ve sporcuyu ağırladı. Rafting için, Belçika, Almanya ve ağırlıklı olarak Kuveyt’ten gelenler var. Her sene bin 500 yabancı turiste ev sahipliği yapıyoruz. İlçemizde herkese rafting yaptırıyoruz. Deliballar’da, köyde yaşamlarını sürdüren kadınlarımıza geçtiğimiz aylarda ilk kez rafting yaptırdık. Diğer kadınlardan, yaşlılardan da teklifler alıyoruz. Onları da değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Ayrıca gelen yerli ve yabancı turistler için burada konaklama imkanı da sağlanacak. Yakın zamanda açılacak olan bungalov evler sayesinde de ziyarete gelen misafirler dinlenirken eşsiz manzaranın keyfini çıkartabilecek

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir