Bursa’da SEGE Koltuk Fabrikası, Türk Metal Sendikası’na üye olan 15 işçiyi, işten çıkardı

Türk Metal Sendikası’na üye olması gerekçesiyle 2 Haziran’dan itibaren işten çıkarılmaya başlayan işçiler SEGE Koltuk Fabrikası önünde eylem yaptı.

Bursa’da SEGE Koltuk Fabrikası, Türk Metal Sendikası’na üye olan 15 işçiyi, işten çıkardı

Haber: SİMLANUR İNCE
Kamera: MESUT ERDOĞAN

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren SEGE Koltuk Fabrikası işçileri Türk Metal Sendikası’na üye olması gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşten çıkarılan fabrika işçileri, Sege Koltuk önünde toplanarak eylem yaptı ve ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

600 işçinin çalıştığı SEGE Koltuk Fabrikası’nda Mayıs ayında Türk Metal Sendikası’na üye olmaya başlayan işçilerden 15’i işten çıkarıldım Sendikaya üye olma gerekçesiyle 15 işçinin iş akdine 2 Haziran’dan itibaren son verilmeye başlandı. Edinilen bilgilere göre, içeride baskı olduğu ve işten çıkarmaların devam edileceği öğrenildi.

“İÇERİDE BÜYÜK BİR BASKI VAR”

SEGE Koltuk Fabrikası’ndan Türk Metal’e üye olduğu gerekçesiyle iş akdine son verilen Semih Deniz, “Mayıs ayında çıkmış olduğumuz bu onurlu mücadeledemizde işverenimiz tüm üye olmaya kalkan arkadaşlarımızın işine son verdi. İçerde büyük bir şekilde baskı var. İçerideki arkadaşlarımız işini huzurlu bir şekilde yürütemiyor. 15 işçi çıkarıldı ve işten çıkarılmaların devam edileceği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

“İŞVEREN, SEGE EMEKÇİSİNİN TÜRK METAL’E ÜYE OLMASINI ENGELLEDİ”

SEGE Koltuk Fabrikası’nın imara aykırı kurulduğunu dile getiren Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı Erdinç Sazbiçer, “En temel anayasal hakkımız olan sendikal örgütlenme hakkımız için toplandık. Ve bugün burada yasaları hiçe sayan işveren anlayışına karşı, sendikasını inatla, onurla, gururla savunan SEGE Koltuk emekçileriyle dayanışmak için buluştuk. O işveren, SEGE Emekçisinin Türk Metal’e üye olmasını engelledi. Türk Metal’e üye olurlarsa işten atmakla tehdit etti. Hatta Mevcut üyelerimizin iş akitlerini sırf Türk Metale üye oldukları için fesh etti” diyerek sözlerine başladı.

“İŞVEREN, TÜRK METAL’İN YETKİ ALMASINI ÖNLEMEK İÇİN, SEGE KOLTUK EMEKÇİSİNİN HAKKINI ENGELLEME YOLUNDA”

“Sendikal örgütlenme anayasal bir haktır” diyen Sazbiçer, bir işçinin en temel hakkının sendikaya üye olmak olduğunu, SEGE Koltuk işçilerinin de bu haklarını kullanarak kendi özgür iradeleri ile Türk Metal’e üye olduğunu belirtti. Sazbiçer, “Bizler işverenin türlü oyunlarıyla karşılaştık. İşveren Türk Metal’in yetki almasını önlemek için, SEGE KOLTUK emekçisinin örgütlenme hakkını engelleme yoluna gitti. Biz engel tanımayız. Çünkü bizim mücadelemiz, emek ve ekmek mücadelesidir. Çünkü biz işçiyiz, Davamızda haklıyız. İşçiyiz haklıyız kazanacağız” dedi.

“BİZ UZLAŞMAYA DA, MÜCADELE ETMEYE DE HAZIRIZ”

SEGE Koltuk Fabrikası önünden işverene seslenen Sözbiçer, “Gelin uzattığımız bu eli sıkın, yanlıştan dönün, baskıyı durdurun. İşçinin özgür iradesiyle karar vermesine saygı duyun. Biz uzlaşmaya da mücadele etmeye de hazırız. Anayasal örgütlenme hakkınızı sonuna kadar savunmalısınız. Öyle savunmalı, öyle mücadele etmeliyiz ki: Bir adım geri gitmeden, Başladığımız işi alnımızın akıyla bitirmeliyiz. Yeter ki direnin. Yeter ki Bir ve beraber olun. O zaman emin olun ki: Biz kazanacağız” diyerek Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’ın sözlerini de iletti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir