Bursa’da sendikalardan 30 Ağustos çağrısı

Birleşik Kamu-İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona, “Kadını, erkeği, genci, yaşlısı… O büyük zafere giden yolda omuz omuza vererek ülkemizin bağımsızlığı için nasıl mücadele ettiyse, biz de kadın-erkek- genç -yaşlı Bursalı tüm hemşerilerimizi, 30 Ağustos Çarşamba Saat 13.30’da Tophane İstiklal Şehitliği önünde aynı düşünce ve kararlılıkla omuz omuza olmaya, bayram kutlamasına ve Zafer Yürüyüşüne davet ediyoruz.” dedi.

Bursa’da sendikalardan 30 Ağustos çağrısı

Haber: Serdar OGAN
Görüntü: Mesut ERDOĞAN

Bursa’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı dolayısıyla Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Bursa İl Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği Bursa Şubesi, 29 Ekim Kadınları Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Alevi Kültür Dernekleri Bursa Şubesi, Nilüfer Kent Konseyi, Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Memleket Sevdalıları Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri Eğitim-İş Bursa Şubesi’nde ortak açıklama yaptı.

Birleşik Kamu-İş Bursa İl Başkanı Özkan Rona, 30 Ağustos’ta sendikalar olarak ‘Zafer Yürüyüşü’ ve Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreni gerçekleştireceklerini söyledi.

İşte Özkan Rona’nın yapmış olduğu açıklama:

“Nazım’ın dizelerinde Kocatepe’deki duruşuyla sarışın bir kurda benzettiği Mustafa Kemal Paşa’nın 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlattığı Türk bağımsızlık savaşına önderlik ederek zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ‘un 101. yılındayız.

Bu zafer, büyük işgaller sonrasında Anadolu topraklarına sıkıştırılmış Türk Milleti’nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü sağlayan en önemli ve hayati adımdır.

İnsanlık tarihinin gördüğü en şanlı zaferlerden birisi olan 30 Ağustos Zaferi; işgal edilmiş topraklarını kurtarmanın haklılığı, bağımsız yaşamaya duyulan inanç ve kararlılıkla kazanılmış bir zaferdir.

Mustafa Kemal’in “Böyle bir millet esir yaşamaktansa yok olsun daha iyidir! …

O halde, ya istiklâl ya ölüm!” kararlığı ile önderlik ettiği bağımsızlık savaşımızın, başarıya ulaştığı 30 Ağustos Zaferi, hepimizin ortak zaferidir.

Bu büyük zaferin 101. Yılında, bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakmak uğruna canlarını veren atalarımızı anmak ve büyük zaferimizi kutlamak üzere bayraklarımız ve Atatürk posterlerimizle alanlarda olacağız.

30 Ağustos Zaferi’nin Bursa’mız için ise bambaşka bir önemi vardır. Bursa’nın 20 Temmuz 1920’de işgal edilmesinden sonra duyulan üzüntü ile meclis kürsüsüne puşide-i siyah, yani siyah örtü örtülmüştür.

Bursa’nın ve tüm Anadolu’nun üzerindeki karanlık işgal örtüsünün yırtılıp atıldığı o büyük günde, tüm Bursalı hemşerilerimizi, çağrıcı örgütler olarak, 30 Ağustos Çarşamba Saat 13:30’da Tophane İstiklal Şehitliği’nde toplanmaya ve gerçekleştireceğimiz Zafer Yürüyüşü’müze katılmaya davet ediyoruz.

2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız. Bizler Cumhuriyet Devrimlerinin önemini ve değerini kavramış olanlar, o büyük devrimin milletimize kazandırdıklarının farkında olanlar, 100 yıldır kimsesizlerin kimsesi olarak ayakta kalmaya çalışan Cumhuriyetimizin her gün daha da yalnızlaştırıldığının farkındayız. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir milleti küllerinden doğurarak ayağa kaldıran Cumhuriyet’in 100. Yıldönümünün coşkusunu Mustafa Kemal’in yoldaşları olarak bizler yaşıyor olsak da ülkemizi ve kentimizi yönetenler açısından Cumhuriyet’in 100.yılı sanki  hiç yokmuş gibidir. Bedenleri 2023’de olsa da zihinlerinin 29 Ekim 1923’ün gerisinde, 100 yıl öncesinde kaldığını umursamazlıkları ve uygulamalarıyla görüyoruz.

19 Mayıs kutlamalarına Atatürk Anıtı’nda müdahaleye kalkışan, 24 Temmuz Lozan anmasında Atatürkçülerin Atatürk Anıtı’na girmesini engelleyen bir anlayışın Cumhuriyet’in 100.yılından coşku duymasını ve bu coşkuyu halkımızla paylaşmasını bekleyemeyiz. Bu durumda bizler de köklerimize dönerek Atatürk’ün bizlere verdiği birinci vazife olan “Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etme” sorumluluğumuzla Cumhuriyet’in 100. Yılında Tüm Bursalı hemşerilerimizi 30 Ağustos Zaferi’nin 101. Yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutlamaya çağırıyoruz.

Kadını, erkeği, genci, yaşlısı… O büyük zafere giden yolda omuz omuza vererek ülkemizin bağımsızlığı için nasıl mücadele ettiyse, biz de kadın-erkek- genç -yaşlı Bursalı tüm hemşerilerimizi, 30 Ağustos Çarşamba Saat 13.30’da Tophane İstiklal Şehitliği önünde aynı düşünce ve kararlılıkla omuz omuza olmaya, bayram kutlamasına ve Zafer Yürüyüşüne davet ediyoruz.

Çünkü bu zafer, hepimizin zaferidir…”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir