Bursa’da taş ocağına tepki: Buraya gelirse biz biteriz!

Bursa’da İnegazi’de yaşayan vatandaşlar bölgede kurulmak istenen taş ocağına karşı bir araya gelerek tepki gösterdi. Bölgede çilek, süt, fasulye ve şeftali üretimi yapıldığını söyleyen köylüler, “Bu taş kömürü buraya gelirse biz biteriz” uyarısında bulundu.

Bursa’da taş ocağına tepki: Buraya gelirse biz biteriz!

Haber: Denizhan KARAHANCI

Bursa’nın Nilüfer İlçesi İnegazi Mahallesi’nde bir firma tarafından Kalker Ocakları, Kırma-Eleme, Yıkama ve Hazır Beton Tesisleri kurulması yönünde alınan karara bölgede yaşayan vatandaşlar karşı çıkıyor.

Tesislerin faaliyete geçeceği yerde bir araya gelen köylüler, ocağın kurulmasının tarım ve hayvancılığı yok edebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Bölgede çilek, süt, fasulye ve şeftali üretimi yapıldığını belirten köylüler, “Bu tesis buraya kurulursa biz köylüler mağdur durumda kalacağız, hayvancılık yapamayacağız. Çilek denilince İnegazi Köyü akıllara gelir. Bu taş kömürü buraya gelirse biz biteriz” dedi.

DSİ ve kuruluşlar tarafından ÇED raporunun olumlu geldiğini söyleyen davacı köylü, “Hukuka uygun olduğu düşünülüyor, bunun yerine uygun alanlar elbette vardır, burası bunun için uygun bir alan değildir” ifadesini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı bir avukat bölgeye gelerek tesise karşı çıkan köylülerle görüştü.

Bakanlığın incelemelerde bulunduğunun altını çizen avukat, amaçlarının vatandaşı mağdur etmek olmadığını belirtti.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir