Bursa’da tekli eğitime ne zaman geçilecek?

Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Bursa’nın okul yatırımlarının hızla sürdüğünü belirterek, “Çok iddialı olmak istemiyorum ama 2023’te derslik açığı konusunda çok mükemmel bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. Yık, yap ve güçlendirmelerden 2022’nin sonuna kadar bin derslik kazanmış olacağız. Tekli eğitime geçmek için yaklaşık yüzde 30’luk bir derslik açığımız kalıyor” dedi.

Bursa’da tekli eğitime ne zaman geçilecek?

Bursa Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’a verdiği demeçte Bursa’nın eğitim karnesini açıkladı.

Gür’ün röportajından öne çıkan başlıklar şöyle:

‘2023’TE MÜKEMMEL NOKTAYA GELECEĞİZ’

“… Çok iddialı olmak istemiyorum ama 2023’te derslik açığı konusunda çok mükemmel bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum… Yıkılıp yapılıp, güçlendirme kapsamındaki okullarımız bittiğinde yaklaşık bin derslik elde edeceğiz. Yık, yap ve güçlendirmelerden 2022’nin sonuna kadar bin derslik kazanmış olacağız. Tekli eğitime geçmek için yaklaşık yüzde 30’luk bir derslik açığımız kalıyor.  Bu mükemmel bir performans.  Sayın Bakanımızın ifadesine göre de yine yıkılıp yapılan okullar ve güçlendirme yapılan okullarda performansı en yüksek olan il Bursa. Bursa’da 125’e yakın depremsellik analizi yapılan okulumuz var. 2022 sonunda yaklaşık olarak 105 tanesi bitecek.”

‘SINIF MEVCUDUNDA İYİ NOKTADAYIZ’

“Bursa genelini düşündüğümüzde aslında bizim derslik başına düşen öğrenci sayımız çok yüksek değil. İlkokul ve ortaokullarda öğrenci mevcutları 30’un üstünde. Liselerde bir tek Anadolu liselerinde 30-40 arasında. Mesleki eğitim, imam hatip, ilkokul, okul öncesinin hepsinde Türkiye normlarının çok altında. Bu şu demek oluyor. Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım’da sıkışıklıktan dolayı ortalamanın üstündeyiz. İşte yeni yatırım ve yık-yaplarla birlikte onu da 30’un altına çekmeyi planlıyoruz. Diğer taraftan da açıkçası Anadolu liseleri ile ilgili yeteri kadar kontenjan olması gerektiğine inanıyorum.”

‘DEPREM OKULLARINDA SONA GELİNDİ’

“63 okulumuzun güçlendirme çalışması tamamlandı. Yıkılan okullarımızdan da 10 okulumuzun yapımı tamamlandı. Şu anda hem yık-yap hem de güçlendirme anlamında faaliyette olduğumuz 30-40 tane okulumuz var. Bunlarla ilgili ihale süreçlerimizde bu ay sonunda yüzde 100’e yaklaşmış olacağız. Takdir edersiniz ki bir inşaat süresi olacak. Dolayısıyla 2022 yılında öğrencilerimiz en yakın okullarda misafir olacaklar. 2022’den sonra da Bursa hayatına devam edecek ama şu tablo ile: Bursa, güvenli okula yüzde 100 oranında geçiş sağlayan Türkiye’deki ilk il olacak. Bursa 2023’te tabloya baktığımızda depremsellik çalışması bitecek olan bir kent. 2022’de de bu yatırımlara devam edebilirsek  ikili eğitimin yüzde 60’nı yüzde 70’ni Bursa’da bitirmiş olacağız. 2022’nin sonunda, 2023’ün başında küçük bir ikili eğitim hikâyemiz kalır diye düşünüyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir