Bursa’da Türk Mutfağı Haftası: Vali Demirtaş’tan pideli köfte

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında mutfağa girdi, Bursa’nın eşsiz lezzetlerinden pideli köfte hazırladı.

Bursa’da Türk Mutfağı Haftası: Vali Demirtaş’tan pideli köfte

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Bursa’da da renkli etkinlikler düzenleniyor.

Bursa’da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri İnegöl’de başladı.

İnegöl Belediyesi ev sahipliğinde Gastro İnegöl’de gerçekleştirilen “Şerbet Tadım Etkinliği”nde 10 farklı Osmanlı şerbeti ile İnegöl’e özgü lezzetler tanıtıldı.

BURSA VALİSİ DEMİRTAŞ’TAN PİDELİ KÖFTE

Etkinliklerin ikinci gününde Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da mutfağa girdi.

Valilik koordinasyonunda bir hafta boyunca il merkezi ve ilçelerde yapılacak etkinliklerle kutlanacak Türk Mutfağı Haftası’nın ikinci gününde Bursa protokolü mutfağa girdi.

Vali Demirtaş, BTSO Mutfak Akademi’de uzman şeflerin rehberliğinde coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan ve Bursa’nın meşhur lezzetlerinden pideli köfte yaptı.

Pideli köftenin sadece yemek değil, Bursa’nın zengin kültürel mirasının bir parçası olduğunu belirten Demirtaş’a, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Jandarma Komutanı Tekin Aktemur da eşlik etti.

Vali Demiraş, “Pideli köfte, sadece bir yemek değil, aynı zamanda Bursa’mızın zengin kültürel mirasının bir parçası. Bu lezzeti sizlerle paylaşmaktan ve Bursa’mızın gastronomi kültürünü yaşatmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Vali Demirtaş, etkinliklerin üçüncü gününde de Türkiye’nin ilk köy kadınları derneği olma özelliğine sahip Saitabat Köyü Kadınları Dayanışma Derneğini ziyaret etti.

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’un da eşlik ettiği Demirtaş, köyün tarihi ve doğal güzellikleri arasında zengin mutfak kültürünü ve yöresel tatlarını tanıma fırsatı buldu.     

Demirtaş, “Köyün kültürel zenginliklerini ve eşsiz lezzetlerini keşfetmek istiyorsanız Saitabat sizi bekliyor!” çağrısı yaptı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir