Bursa’da yerel seçim mesaisi… AK Parti’nin aday adayları belli oldu!

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde AK Parti’de aday adaylığı süreci sona ererken en fazla başvuru Osmangazi’de gerçekleşti.

Bursa’da yerel seçim mesaisi… AK Parti’nin aday adayları belli oldu!

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesinde partilerde aday adaylığı mesaisi hız kazanırken AK Parti’de de sürpriz isimler ortaya çıktı.

Bursa’da AK Parti’den en fazla aday adayının çıktığı ilçe Osmangazi oldu.

AK Parti’de en fazla aday adayının çıktığı Osmangazi’de Yıldırım eski Belediye Başkanı Cüneyt Karlık, Osmangazi eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ile Hasan Hüseyin Erdönmez, Orhaneli eski Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları Ali Altınoğlu, Bülent Karaaslan ve Yusuf Kudret Nalbant, milletvekili adayları Ahmet Yıldız ve Semih Peksert, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Bursa Şube Temsilcisi Serkan Işık, Maarif Vakfı Başkanı Mustafa Çaltılı ve Dikkaldırım Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yetim adaylık dosyasını sundu.

YILDIRIM’DA İKİ ADAY

Bursa’nın nüfusu ile dikkat çeken merkez ilçelerinden Yıldırım’da mevcut Başkan Oktay Yılmaz yeni dönem için adaylık sinyali verirken Yıldırım Eski Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih ve Önceki Dönem Kadın Kolları Başkanı Zeynep Kardeş de aday adaylığı için başvuru yaptı.

Bursa’nın diğer merkez ilçesi Nilüfer’de ise AK Parti’den adaylık başvurusu yapan tek isim Hatice Kübra Gönder oldu.

KARACABEY’DE 8 İSİM DOSYA VERDİ

Yerel seçimler öncesinde Karacabey’de AK Partili 8 isim adaylık başvurusunda bulundu. AK Partili eski İlçe Başkanı Murat Erol’un yanı sıra Ertem İşcan, Zeki Demir, İsmail Ülker, Yelit Karakaşlar Yılmaz, Şenol Erol, Ahmet Candan ve Vedat Tezol da başvuru yaptı.

Mustafakemalpaşa’da Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın yanı sıra eski ilçe Başkanı ve Borsa Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Tunçer ile Adem Çelik de AK Parti’den aday adayı oldu.

Mudanya’da AK Parti’den adaylık başvurusu yapan isimler ise Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı ve TBF Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dinçer, Erdal Bilen ve Necati Şimşek adaylık dosyasını teslim etti.

Gemlik’te ise Önceki Dönem Milletvekili Zafer Işık, Eski Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Mehmet Şamil Yiğit, Ercan Barutçuoğlu aday adayı oldu.

GÜRSU VE KESTEL’DE SON DURUM

Gürsu’da eski İlçe Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yaylacı’nın, eski İlçe Yöneticisi Samet Kurumehmetoğlu, Ahmet Birgül, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, eski İlçe Başkanları İbrahim Aslan ile Remzi Siper, Halit Şefikoğlu’nun, Mustafa Tuna, Belediye Meclis Üyesi Osman Aktaş ve Muhammet Altoprak’ın adaylık başvurularını yaptı.

Kestel’de ise Eski İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, Mert Vahit Arslan, Yıldırım eski Belediye Başkan Yardımcıları Ali Ergün ile Şemsettin Hacıoğulları, Osman Yıldız, Ali Zeybek ve Büyükşehir eski Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karlık adaylık başvurusunda bulundu.

İznik’te ise Belediye eski Başkanı Osman Sargın, İlçe eski Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, Kızılay Şube Başkanı Serdar Küçükkoçum adaylık başvurusu yaptı.

İNEGÖL’DE 9 İSİM

İnegöl’de ise aralarında Rıdvan Kocaağa, Kamuran Tanrıverdi, Mehmet Serdar Nalcı, Mahsuni Canbay, Bülent Temelli, Sedat Öpçiner, İsmail Kösem, Yavuz Uğurdağ ve Nedim Bayram olmak üzere 9 isim başkanlık için başvuru yaptı.

Orhangazi’de 6 isim adaylık başvurusunda bulunurken Eski ilçe Başkanı Mustafa Kaya gösterilirken, Selahattin Çelik, Muammer Kaya, Necmettin Şahin, Recep Alemdar, Mithat Kardaş, İsmail Özbey ve Saadettin Höcük başvuru dosyalarını verdi.

Dağ ilçelerinden Büyükorhan’da Eski Belediye Başkanı Hasan TaşErol Öztürk, Önder Sak, tekstilci iş insanı Ömer Arı, Üzeyir Tüfekçi, Mehmet Vadi ve Nihat Öztürk;

Orhaneli’de Ertuğrul Tunca, Elif Özdemir, Kemal Altın, İdris Kaydul, Ali Osman Tayır, Ekrem Çuhadar ve Kemalettin Özcan;

Keles’te İnegöl Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, Ali Mersin, Arif Doğru, Orman Mühendisi Ziya Aydemir ve Emre Kahraman;

Harmancık’ta ise Şirfan İpek ve Hülya Gedik adaylık dosyasını teslim eden isimler oldu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir