Bursa’daki büyük yangından geriye kalanlar

Bursa’nın Kestel ilçesinde bulunan bir ısı yalıtım fabrikasında yangın çıktı. Yangın 3 saat sonra söndürülürken, hurdaya dönen fabrika böyle görüntülendi.

Bursa’daki büyük yangından geriye kalanlar

Edinilen bilgiye göre, Kestel ilçesi Barakfakih Mahallesi’nde bulunan ısı yalıtım levhaları, yapı kimyasalları ve ambalaj üretimi yapan fabrikada 13.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede siyah dumanlar gökyüzünü kapladı ve başta Kestel, Gürsu ilçeleri olmak üzere şehrin birçok noktasında görüldü. Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan çok sayıda itfaiye aracı sevk edildi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay ve Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Barakfakih Mahallesi’ndeki yangın mahalline gelerek yetkililerden bilgi aldı. Açıklamalarda bulunan Vali Canbolat, işçilerin ifadesine göre yangının asma katta elektrik kontağından çıktığını söyledi. Alevlere kısa sürede müdahale ettiklerini, fabrikanın 95 çalışanının tahliye edildiğini, olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını ifade eden Vali Canbolat, “Tüm kurumlarımızı seferber ettik. Büyük bir yangın” dedi.

 

Görüntüler, yangının büyüklüğünü gözler önüne serdi. Diğer yandan fabrikadaki yangın 3 saat sonra söndürülürken, hurdaya dönen fabrika görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre, Kestel ilçesi Barakfakih Mahallesi’nde bulunan ısı yalıtım levhaları, yapı kimyasalları ve ambalaj üretimi yapan fabrikada 13.00 sıralarında yangın çıktı. Kısa sürede siyah dumanlar gökyüzünü kapladı ve dumanlar başta Kestel, Gürsu ilçeleri olmak üzere şehrin birçok noktasından görüldü.
Öte yandan, 3 saat sonra söndürülen yangının ardından hurdaya dönen fabrika böyle görüntülendi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir