Bursa’daki fabrika yangını kaç gün sürecek?

Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde dün akşam başlayan tekstil fabrikasındaki yangın 24. saati geride bıraktı. 100’den fazla itfaiye ve tanker aracının, 1000 personelin müdahale ettiği yangından hala siyah dumanlar yükselirken, yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor.

Bursa’daki fabrika yangını kaç gün sürecek?

Bursa Büşükşehir Belediyesi personeli Hakan Toktay’ın çektiği fotoğraf karesi Bursa’nın nasıl griye boyandığını gözler önüne serdi.

Akşam güneşin battığı sırada görüntülenen fabrika yangını Bursa semalarını kızıla boyadı.

YANGININ 2-3 GÜN DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

24 saattir devam eden Karasi Tekstil’deki yangının 2-3 gün devam etmesi bekleniyor.

AFAD koordinasyonunda getirilen helikopterler de havadan müdahaleye ediyor.

100’den fazla itfaiye aracı ve tankerin müdahalesini sürdürdüğü yangında 1000 civarında personel görev almaya devam ediyor.

Tekstil fabrikasındaki polyester ipliklerin yanmaya devam ettiği, bölgede alev olmadığı ancak söndürme çalışmalarıyla birlikte siyah ve gri dumanların yükselmeye devam ettiği kaydedildi.

Öte yandan şehrin üzerini kaplayan siyah dumanlar en çok fotoğraf sanatçılarının dikkatini çekiyor.

Sabah saatlerinde ve akşam gün batarken muhabirlerin çektiği sis ve duman bulutları arasında gizlenen şehir görüntüleri sosyal medyada kısa sürede milyonlarca kişi tarafından beğenildi.

BURSALILARA KRİTİK UYARI

Yangınla ilgili bölgede hava kirliliği ve partikül uyarısı yapıldı.

Nilüfer Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde başlayan büyük yangının civara yayılmaması ve can kaybı olmaması en büyük tesellimizdir. Ancak hava kirliliği izleme istasyonumuzdan aldığımız verilere göre, yangının bulunduğu ve yayıldığı çevrede, başta partikül maddeler olmak üzere hava kirleticileri miktarında artış görülmüştür. Halk sağlığı açısından bakıldığında partikül maddeye (PM) maruz kalmak, h-klar ve yaşlılar gibi risk grubunda olanların, kirliliğin yoğun olduğu bölgede açık havada bulunmaktan mümkün olduğunca kaçınmalarını tavsiye ederiz” denildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir