Bursa’daki hastane inşaatında eylem!

Bursa’da yapımına 2014 yılında başlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde ana yüklenici firma olan Dost İnşaat’ın dört aydır taşeron firmalara ödeme yapmaması krize neden oldu. Maaşını alamayan işçiler hastanenin çatısına çıkarak eylem yaptı. CHP ve İYİ Parti Bursa Milletvekilleri de hastane inşaatına gelerek işçilerle görüştü.

Bursa’daki hastane inşaatında eylem!

Bursa’da yapımına 2014 yılında başlanan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nde ana yüklenici firma olan Dost İnşaat’ın dört aydır taşeron firmalara ödeme yapmaması büyük krize neden oldu.

Maaşını alamayan işçiler hastanenin çatısına çıkarak eylem yaptı.

WhatsApp Image 2024 05 24 at 17.25.10 1

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISI VE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ŞANTİYEYE GELDİ

Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Uğur Toksoy ve Bursa İl Sağlık Müdür Orkun Yıldırım işçilerle görüşmek adına şantiye alanına geldi.

(Fotoğraf: Hatice Nur Derya-Bursa Muhalif)

İşçilerin eylemi halen devam ediyor.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, gün içerisinde hastaneye giderek çalışmaları yerinde incelerken işçilerle de bilgi alışverişinde bulundu.

TÜRKOĞLU: MALZEMELER ÇÜRÜMEYE BIRAKILMIŞ

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise yerel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan hastanede çalışmaların durduğunu ve hastane malzemelerinin depolarda çürümeye bırakıldığını söyledi.

İşte Türkoğlu’nun açıklaması:

“HASTANEDE NELER OLUYOR! 31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından açılışı yapılacağı açıklanan ancak seçimlerin kaybedilmesiyle birlikte yapım çalışmaları durdurulan Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi inşaatını yerinde inceledik. Yapımı 2016 yılında başlayan, ilk yüklenici firmanın işi bırakmasıyla 2021 yılında DOST adlı şirketin yükleniciliğini üstlendiği 1350 yataklı hastane projesinin durma nedeninin, 24 taşeron firmasına hak edişlerinin bir süredir verilmemesi ve işçilerin ücretlerinin de bu nedenle 3 aydır ödenememesi olduğunu öğrendik. Hastanenin tüm malzemelerin temin edidiğini, depolarda adeta çürümeye bırakıldığına da şahit olduk. Yazıktır, günahtır. Devletin tasarruf tedbirlerinin gündemde olduğu şu günlerde de, yüzde 90’ı biten projenin sürüncemede bırakılması en büyük israftır. Konu takibimizde olup en kısa zamanda TBMM gündemine getirecek ve kamuoyu önünde tartışılmasını da sağlayacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk de hastane inşaatını ziyaret ederek işçilerin durumu hakkında bilgi aldı.

ÖZTÜRK: İŞÇİLER SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞIRKEN ONLARIN SESİNE SES OLDUK

Sorunun çözülmesi için sürecin takipçisi olacaklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, “Bugün, Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Mart’ta “inşaatını tamamladık, 3 ay içinde hasta kabulüne başlıyor” dediği ancak hala inşaatı süren Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi’nin şantiye alanında, aylardır emeğinin karşılığını alamayan işçilerle bir araya geldik. İşçiler paralarını alamadığı için iş bırakarak seslerini duyurmaya çalışırken, biz de onların sesine ses olduk. İşçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermek gerekirken, bu ekonomik koşullarda işçiyi açlığa mahkum etmek hangi vicdana sığar? Sorunun çözülmesi için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz, sürecin takipçisi olacağız!” ifadesini kullandı.

 

YEŞİLTAŞ: KISA SÜREDE BİTİRİLECEĞİ GİBİ GÖRÜNMÜYOR

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, tarafından yapılan açıklamada, “Buradaki inşaatın ne zaman bitip, hastanenin ne zaman açılacağıyla ilgili Bursa halkı bir beklenti içerisinde. Çünkü özellikle merkezdeki hastanelerin kapanmasıyla birlikte buradaki hastane Bursa için büyük bir önem taşıyor. Ama Bursa halkı da bir an önce bitsin ve sağlık hizmetlerinden faydalanalım diye beklerken buradaki inşaatın gün geçtikçe uzadığı, teknik anlamda buranın kısa sürede bitirileceği gibi görünmüyor. Dileriz ki bir an önce biter ve Bursa halkı sağlık hizmetlerinden faydalanır.” ifadeleri yer aldı.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir