Bursa’daki hastane projelerinde iki iyi, iki kötü haber!

Bursa’da yapımı devam eden hastanelerden ikisinde çalışmalar hızla ilerlerken, ikisinde çıkan pürüzler giderilmeye çalışılıyor.

Bursa’daki hastane projelerinde iki iyi, iki kötü haber!

Bursa’da yapımı devam eden hastanelerden ikisinde çalışmalar hızla ilerlerken, ikisinde çıkan pürüzler giderilmeye çalışılıyor.

Konuyu, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Son iki yıl… Tüm dünyada olduğu gibi Covid mücadelesiyle geçti. Bu süreçte hayatta kalma mücadelesi veren toplum da, topyekûn seferberlik uygulayan sağlık kadroları da yoruldu.

Şu günlerde…

Karlı ve soğuk havaların ardından güneşin yüzünü göstermesiyle bahar havası içimizi ısıtırken, Covid vakalarında ciddi bir gerileme gözleniyor.

Hatta…

Başvuran hasta sayısı dip noktaya indiği için hastaneler Covid polikliniklerini kapatmaya başladılar. Servislerdeki Covid’li hasta yatakları da hızla boşalıyor.

Bu da…

Kadroların ve hastanelerin de normal işleyişlerine dönmeleri anlamına geliyor.

Aynı şekilde…

Sağlık hizmetleri normalleşirken gözler de yeniden sağlık yatırımlarına döndü.

Bu kapsamda…

Bursa öncelikli olarak Acemler’deki Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet.Hastanesi inşaatının tamamlanmasını bekliyor. Kapasitesiyle ikinci Şehir Hastanesi özelliği taşıyan bu hastanenin inşaatı çok hızlı ilerliyor.

Açıkçası…

Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi, 2023’te hedeflenen açılış için artık geri sayım sürecine girdi.

Yanı sıra…

Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla kapanan Bursa Devlet Hastanesi’nin Memleket Hastanesi olarak yeniden açılması çalışmaları hızla ilerliyor.

Tarihi bina için hazırlanan mimari projenin Bölge Koruma Kurulu’ndan onay almasından sonra şimdilerde hastane içi dizaynı ve mekanik tesisatla iç projeler hazırlanıyor.

Sonra da ihale aşamasına gelinecek.

Buna karşın…

Kentin doğu bölgesi için Samanlı’da geleceğe dönük planlanan hastane projesine zorunlu öteleme kararı geldi.

Çünkü…

Bölgedeki kanaletlerinin ıslahını tamamlayamayan DSİ proje için Sağlık Bakanlığı’na kod veremedi. Bakanlık da projeyi öteleme kararı aldı.

Bu arada…

Harmancık Devlet Hastanesi inşaatı bir kez daha müteahhit sorunlarından etkilendi. Gelen haberler, sözleşme feshinin gündemde olduğu yönünde.

Yani, Harmancık’ta işler pek yolunda değil.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir