Bursalı çiftçi Akşener’e dert yandı

İYİ Parti lideri Akşener, Bursa ziyaretinde bir çiftçinin derdini dinledi. “Bize 1 ton suyu 500 milyona satıyorlar.” diyen çiftçi “Ben her gün 2 bin ton su kullanıyorum. Bizi Amerikan şirketlerine, mısır firmalarına esir ettiler burada” dedi. Akşener de çiftçiye “Beraber çözeceğiz” diye cevap verdi.

Bursalı çiftçi Akşener’e dert yandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bursa İnegöl ve Yenişehir’de esnaf ziyaretlerinde bulunup, istek ve şikayetleri dinledi.

Ziyareti sırasında bir çiftçi Akşener’e dert yandı. Akşener de çiftçi ile olan konuşmasını sosyal medya hesabından “Bay Kriz ve arkadaşlarının sömürge valiliğine özenen yönetim anlayışı, Yenişehirli üreticilerimizi de, esnaflarımızı da perişan etmiş. Milletimize sabah akşam masal anlatanların, 21. yüzyılda yaşattığı acı gerçek; su sorunu… Yazıklar olsun!” notuyla paylaştı.

Akşener’in sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığı videoda Yenişehirli bir çiftçi şunları şöyledi:

“Bize 1 ton suyu 500 milyon liraya satıyorlar. Ben her gün 2 bin ton su kullanıyorum. Günde bin lira su parası veriyorum. 5 ay yazın her gün veriyorum 150 milyar lira. Ben nereden ne ekeceğim, ne para kazanacağım? Bizi Amerikan şirketlerine, mısır firmalarına esir ettiler burada. Buraya Boğazköy Barajı’nı getirdi, hizmet verdim dedi. Allah’ın suyunu bize parayla satıyorlar, müthiş parayla satıyorlar hem de. Bunu gündeme getirin Meclis’te tokat gibi de vurun. Bu dükkan gibi 150 tane dükkan kapalı bu memlekette. Bu suyu bize parayla satıyorlar. Bizi Amerika şirketi Monsanto’ya peşkeş çektiler. Bizim buğdayımızı, Aydın’ımıza para vermiyorlar. Oyuna geliyorlar bizi de köle ettiler. ”

Akşener ise çiftçiye, “Beraber çözeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir