Bursalı kadın gazeteciler Uludağ Elektrik ile birlikte Hatay’da

Bursa’nın kadın yerel basın mensupları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı öncesinde Uludağ Elektrik öncülüğünde Hatay’ın Samandağ ilçesine yardım götürdü.

Bursalı kadın gazeteciler Uludağ Elektrik ile birlikte Hatay’da

Haber: Denizhan KARAHANCI

Uludağ Elektrik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Ramazan Bayramı öncesi Hatay’ın Samandağ ilçesinde bulunan Namık Kemal İlkokulu ve Samandağ Atatürk Anadolu lisesine ziyaret gerçekleştirdi.

Bursalı kadın gazetecilerin katılımıyla bölgeye ulaştırılan giyecek, oyuncak, hijyen ve kırtasiye malzemelerinden oluşan çantalar okulda eğitim gören öğrencilere teslim edildi.

Uludağ Elektrik öncülüğünde gerçekleşen etkinliklerden birisi de Hacivat Karagöz gölge oyunu oldu.

Afetten etkilenen çocukların yüzünü güldürmeye çalışan ekip, kendilerini izleyenlere kukla oyunları hakkında bilgi verdi. Çocuklar, gösteriyi ilgiyle izledi.

Depremin ilk anından itibaren kış mevsimi ve yol şartlarına rağmen aynı gün bölgeye yardım tırı ulaştırdıklarını belirten Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac şunları kaydetti:

“Şirketimizin katkılarıyla çok hızlı bir şekilde yardım tırı organize ettik. 20 binin üzerinde içinde malzemeler olan battaniye, ısıtıcı, gıda malzemeleri, çadır ve suları Hatay’a ulaştırdık. Grubumuzun arama kurtarma ekipleri ve enerji başkanlığının koordinasyonuyla dağıtım şirketi UEDAŞ’ın arıza ekipleri bölgeye anında ulaşım sağladı. Şu an bu ekiplerimiz dönüşümlü olarak bölgede kalıyorlar. 2 aya aşkın bir süredir ekiplerimizin burada canla başla çalıştığını söyleyebiliriz.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Bursa’daki kadın gazetecilerle birlikte bölgedeki çadır kenti ziyaret ettiklerini ifade eden Aytac, “Biz her sene kadınlar gününde atölye çalışması yapıyoruz. Bu sene de arkadaşlarımız bere yaptılar ve onların içine yazdıkları mektupları yerleştirdiler. Bizler de şirketimizdeki çalışanlarımız adına bu bereleri ve yanında da hijyen, temizlik malzemelerini getirip buradaki çadır kentte dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

Deprem bölgesinde hayatın normale döneceği güne kadar çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirten Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac bugün de güzel bir etkinliğe imza atarak iki okulun bahçesindeki çadır kentlerde hediye ve hijyen paketlerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Aytac ziyarette depremzedelerin ihtiyaçlarını dinleyip buna göre bir sonraki yardımların rotasının belirleneceğini kaydetti.

Aytac 1-2 ay içerisinde bölgeye yeniden geleceklerini ve kalıcı bir proje çalışması içerisinde olduklarının altını çizerken, “Açılışını gerçekleştireceğimiz proje Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 9 konteynerinde olacak. Burada yaşam ve gelişim atölyesi planlıyoruz Bunun içerisinde mesleki gelişim atölyeleri yer alacak. 2 tanesinde çocuklar için anaokulu olacak ve bunun yanında sanat atölyeleri ve psikolojik terapi konteyneri planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aytac son olarak, “Bursa’ya gelen çok sayıda depremzede vatandaş var. Bunların bir kısmı otelde ve yurtlarda kalıyor. Bu vatandaşların elektrik anlamında sorunu yok ama bazı vatandaşlar kiraladıkları yerlere taşındılar. İşletmelerimize gelen depremzedelerin ücretsiz aboneliklerini yapıyoruz. Öte yandan bizim ‘hoş geldin’ paketimiz de var. Depremzedelerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için, içerisinde yine temizlik ve hijyen malzemelerinin olduğu bir paketi hediye ediyoruz. Böylelikle en azından buradaki yaşamlarına bir destek sağlamış oluyoruz” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir