Bursa’nın yılan hikayesine dönen hızlı tren projesinde yeni bir gelişme yaşandı. İMO Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ulaşım paneline katılan Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur, projenin tamamlanma aşamasına geldiğini, bir-iki ay içerisinde deneme sürüşlerine başlanacağını söyledi.
Gelişmeyi Olay Gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesine taşıdı.
Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Cumartesi günü… İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ulaşım paneli çok önemliydi.
O bakımdan…
İMO adına Başkan Atilla Erdem’i kutluyoruz. Zaten, mühendislik alanının konusu olan ulaşım konusunda böyle bir toplantı İnşaat Mühendisleri Odası’na yakışırdı.
Bu panele…
Açıklanan programa göre Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün katılacaktı. Ancak, yerine Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur geldi.
Konuşmasında…
Ulaşım projeleriyle ilgili bilgiler verirken, Bursa’nın beklediği hızlı tren projesine girmeyince, dinleyenler arasında bulunan ve Karayolları Köprüler Şube Müdürlüğü’nden emekli olan İsmail Kabil oturduğu yerden seslendi:
“Bursa’nın hızlı tren projesini atladınız Sayın Genel Müdür.”
Bunun üzerine…
“Tamam’ diyen Mamur, notlarından arayıp buldu ve uzun uzun “zor bir coğrafyada büyük başarıyla projeyi tamamlanma aşamasına getirdiklerini, 1-2 ay sonra testlere, sonra da deneme sürüşlerine başlanacağını” söyledi.
Daha sonra…
Soru-cevap bölümünde Kabil tekrar söz aldı:
“Sayın Genel Müdür, AYGM’nin hızlı tren hatını devralıp kalan işler için dış kredili ihale yapması projenin önünü açtı. Bu konuda sizi tebrik ederim. Ancak, sizin döneminizde değil ama Bursa’mızın 10 yılını çalan ve hala işi oyalayan ilk ihaledeki firmaya AYGM’nin davetli ihaleler verdiğini görünce çok şaşırdım. Sivas hattında da aynı başarısızlığı gösteren, aldığı işi zamanında bitiremeyen bu tür firmaları kamu yararı adına en azından davetli ihalelere sokmamayı düşünmez misiniz?”
Bu sözler üzerine…
AYGM Genel Müdür Yardımcısı Enver Mamur bir an şaşkınlık yaşadı. Cevap yerine, “demiryolu yapımının zorluğunu, Bursa hattının da birçok tünel ve viyadükten oluştuğunu” söylemekle yetindi.
Akıllarda da…
“Hızlı treni beklerken Bursa’nın kayıp yılları ne olacak?” sorusu kaldı.”
YORUMLAR