Bursa’nın ulaşım çilesi: Dağ yolundaki Kapıkaya Tüneli rafa mı kalktı?

Bursa’da yapımı adeta yılan hikayesine dönen Dağ yolundaki Kapıkaya Tüneli yapımının rafa kalktığı iddialarına AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’dan yanıt geldi. Gürkan, “Önceliğimiz yolun birinci etabını bitirmek” dedi.

Bursa’nın ulaşım çilesi: Dağ yolundaki Kapıkaya Tüneli rafa mı kalktı?

Bursa’nın dağ ilçeleriyle ulaşımını kolaylaştıracak Dağ yolu projesi beklenen hızda ilerlemiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Bursa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmaları yerinde inceledi ve yolun ilk etabının 2022 sonunda bitirileceğini açıkladı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU, “BİZ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE HEYKELLERLE DEĞİL, EKONOMİMİZE CAN VERECEK PROJELERLE YATIRIM YAPIYORUZ” DEDİ. (SAMET DOĞRU/BURSA-İHA)
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Biz Türkiye’nin geleceğine heykellerle değil, ekonomimize can verecek projelerle yatırım yapıyoruz” dedi.

Ancak projenin istenen hızda ilerlememesi proje kapsamı içinde yer alan Kapıkaya Tüneli projesinin rafa kaldırıldığı iddialarına yol açtı.

Konuyla ilgili olarak Olay gazetesi Yazarı Mustafa Özdal’a açıklama yapan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, şunları söyledi:

‘ÖNCELİĞİMİZ BİRİNCİ ETABI BİTİRMEK’

“Önce başlayan birinci etabı bitirmeliyiz. İlk etap bitmeden, ikinci etap için adım atmayı doğru bulmadık. Kapıkaya Tüneli rafa kalkmış değil ama önceliğimiz yolun birinci etabını bitirmek.”

Projenin ilk etabını oluşturan Doğancı Barajı yolunun 2023’ten itibaren ulaşıma açılması bekleniyor.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir