Bursaspor, 3 sayı farkla kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 16’ncı haftasında Frutti Extra Bursaspor, Gaziantep Basketbol’u 85-82 yendi.

Bursaspor, 3 sayı farkla kazandı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde Frutti Extra Bursaspor, Gaziantep Basketbol’u ağırladı. Nefesleri kesen karşılaşmayı Frutti Extra Bursaspor 85-82 kazandı.

İlk yarı 42-49 Gaziantep Basketbol üstünlüğü ile geçildi. Üçüncü çeyrek ortasında Gaziantep Basketbol farkı 18 sayıya kadar çıkarttı. Son çeyreğe 64-71 konuk ekibin üstünlüğü ile girildi.

Son çeyrekte seyircisinin desteği ile vites arttıran Frutti Extra Bursaspor, bitime 25 saniye kala Zach Auguste’dan gelen jeneriklik smaçla 82-80 öne geçti.

7.2 saniye kala Damyean Dotson steps yaptıktan sonra Gaziantep Basketbol Başantrenörü Tutku Açık hakemin üzerine yürüdüğü için diskalifiye edildi. Açık, diskalifiye edildikten sonra sahadan çıkmadan tüm Frutti Extra Bursaspor benchini tek tek tebrik etti.

7 saniye kala Clemmons çizgiden skoru 83-80’e getirdi. Mola sonrası Frutti Extra Bursaspor topu oyuna sokarken kaybetti ve 6.4 saniye kala Derek Needham sportmenlik dışı faul yaptı. Gaziantep Basketbol adına çizgiye giden Leyton Hammonds skoru 83-82’ye getirdi. Gaziantep Basketbol takımı da topu oyuna sokarken kaybetti, yapılan faulün ardından çizgiye giden David Dudzinski tabelayı 85-82’ye getirdi. Gaziantep Basketbol topu bir kez daha oyuna sokarken kaybetti ve karşılaşma 85-82 Frutti Extra Bursaspor üstünlüğü ile sona erdi.

Frutti Extra Bursaspor adına Zach Auguste 21 sayı 9 ribaund 1 asist, Derek Needham 16 sayı 4 ribaund 5 asist üretti. Gaziantep Basketbol takımında Conner Frankamp 20 sayı 1 ribaund 5 asist, Damyean Dotson 17 sayı 3 ribaund 3 asist ile mücadele etti.

Bu sonuçla Frutti Extra Bursaspor 16. maçında 11. galibiyetini alırken; Gaziantep Basketbol 5 galibiyette kaldı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir