Bursaspor’da büyük heyecan! Kongrede neler yaşandı?

Bursaspor Kulübü’nde bugün olağan genel kurul heyecanı yaşandı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda saat 14.00’te başlayan kongrede oy kullanma işlemleri saat 20.00’de sona erdi. Kongrede 3 liste yarıştı. Mevcut Başkan Erkan Kamat, Serdar Acarhoroz ve Emin Adanur liderliğindeki Hayri Gülgüler’in listeleri… Gülgüler’in listesi ipi göğüsledi.

Bursaspor’da büyük heyecan! Kongrede neler yaşandı?

Bursaspor bugün 29’uncu başkanını seçti.

Kongre 3 liste yarıştı: Mevcut Başkan Erkan Kamat, Serdar Acarhoroz ve Emin Adanur liderliğindeki Hayri Gülgüler’in listeleri…

İŞTE OYLAMA SONUÇLARI

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’ndaki kongre saat 14.00 itibariyle başladı.

Kongreyi açan Bursaspor Divan Kurulu Başkanı İdris Sevinç, 58. kuruluş yıldönümünde muhteşem bir gösteri sunan taraftarlara teşekkür etti.

3 adayı ortak önergesiyle kongrenin Divan Başkanlığına Emre Akçil, Başkan Vekilliğine Mustafa Ersel Oytun, Yazman Üyeliğe Cem Başdar ve İbrahim Alagöz seçildi.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı.

Konuşma yapmak isteyen kongre üyeleri isimlerini Divan Kurulu’na yazdırdı.

BURSİAD Başkanı Enes Can Demir, seçilecek yönetimden beklentilerini sıralayarak, gerçekleşmesi halinde tüm deplasman giderlerini karşılayacaklarını söyledi.

Bursaspor tribün liderlerinden Selim Kurtulan kongrede şunları söyledi:

‘SAHİP ÇIKILSAYDI SÜPER LİG’DE OLURDUK’

“Geçen sene 100 kişiyi aradım, başkan adayı bulamadım. Erkan abiyi aradım kırmadı beni. Bu kongrede ise iki başkan adayı daha çıktı. Adaylar çok olduğu zaman mutlu oluyorum. Benim çocuklarım geçen sezon Süper Lig’e çıkamadık diye ağladı. Siz ağlamadınız mı? İkinci yarıda tahta açılsaydı çıkardık. Ama yapamadılar. Kimse de sahip çıkmadı. Eğer sahip çıkılsaydı Süper Lig’de olurduk. İnşallah bu sene sahip çıkılır bu takıma. Erkan Kamat, 8 ay sonra açıklama yaptı. Ona laf attı, buna laf attı. Ben kulübe gittim, ‘bu kulüpte yolsuzluklar var mı?’ Diye sordum. ‘Var’ dediler. Neden peki dava açılmıyor? Bir tek Selim Kurtulan mı var? Neden kimse açmıyor? Hani nerede Mesut Mestan, Ali Ay, Recep Bölükbaşı? Hiçbiri yok. Bursaspor’a kimse yardım etmiyor. 20-25 işadamını aradım. Sahip çıkın dedim. Adamlar korkuyor. Paradan yana korkmuyor. Taraftardan korkuyorlar. Bu başkan öyle, böyle, şöyle diyorlar diye korkuyorlar. Büyük Bursaspor taraftarı sosyal medyada Bursaspor’u kötülemeyin. Lütfen.”

GELİR GİDER TABLOSU AÇIKLANDI

Kongrede Bursaspor’un gelir gider tablosu açıklandı.

Yeşil-beyazlı kulüp geçen sezon 194 milyon 650 bin TL gelir elde ederken, 227 milyon 400 bin TL gider olduğu açıklandı.

KONGREYE BİN 120 ÜYE KATILIYOR

Bursaspor Olağan Genel Kurulu’na bin 120 kongre üyesinin katıldığı açıklandı.

BÜTÇE OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Kongrede tahmini bütçe oylamaya sunuldu.

Bütçe oy çokluğuyla kabul edildi.

KAMAT YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Kongrede yönetim kurulunun ibrası için oylama yapıldı.

Açık oylama sonucunda yönetim kurulu ibra edildi.

Aynı işlem denetim kurulu için de gerçekleştirildi. Açık oylamada denetim kurulu da ibra edildi.

‘BAŞKA TAKIM TUTMAK YOK’

Başka kulüp takımlarını tuttukları tespit edilen kongre üyeleri ile ilgili üyelikten ihraç edilmesi ile ilgili oylama yapıldı. Oylama sonucu birçok isim kulüpten ihraç edildi. Bu isimler arasında Bursa milletvekilleri İsmail Tatlıoğlu, Atilla Ödünç ve Yüksel Özkan da yer aldı.

427 DELEGENİN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ

Bursaspor’da, 2019-2020 yılllarında üyelik aidatlarını ödemeyen ve üyelikleri askıya alınan 427 delegenin üyelikleri, isimleri tek tek okunduktan sonra, açık oylama sonucunda oy çokluğuyla düşürüldü.

Kongreye verilen 20 dakikalık aradan sonra başkan adaylarının konuşmalarına geçildi.

HAYRETTİN GÜLGÜLER: “HAYAL SATMAYACAĞIZ”

Başkan adayı Hayrettin Gülgüler şu açıklamayı yaptı:

“Kongremiz camiamıza hayırlı olsun. Emin Adanur önderliğinde bir ekip oluşturduk. Ben kimseye hayal satmayacağım. İlk hedefimiz transfer tahtası ve Süper Lig’e çıkmak… Futbolcularla görüşüyoruz. Seçilirsek hazırlıksız olmak istemiyorduk. Batalla konusuna gelirsek… Efsanemizin 1 milyon Euro alacağı var. Bursaspor’u şikayet etmeyen tek isimdir. Batalla’ya parasını ödeyeceğiz. Transfer, kulübün bir yapısı olmalı. Tamamen hocaya bırakılmaz. Scout ekibi oluşturduk. Gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında bir çok maç izledik. Biz iyi bir takım kurmak istiyoruz. Hata şansımız yok. Emin olun çok çalışıyoruz. Ben çıkıp, Bursaspor Lisesi, AVM gibi projeler açıklayabilirim. Bunların sözünü verebilirim. Daha önce söylediler. Sizlere hayal sattılar. Bunlar zamanla olacak şeyler. Biz hayal satmıyoruz. Yapabileceklerimizi söylüyoruz. Bizler Bursaspor için buradayız. Bursaspor personel maaşı, elektrik, doğalgazlar ödenmiyor gibi manşetlerle gündeme gelmeyecek. Kazanan inşallah Bursaspor olacak.”

ACARHOROZ: BORÇ SÜREKLİ ERTELENMEZ

Başkan adayı Serdar Acarhoroz şunları söyledi:

“Bursaspor kalıcı gelir elde etmeden bu yükün altından kalkamaz. Borç sürekli ertelenemez. Bunlar da projelerle olur. Para olmadan başarı çok zor. Süper Lig’e çıkacağız. Bunun için de transfer yapmamız lazım. Bursaspor’un tüm sevdalıları ile el el yapacağız. Biz Bursaspor taraftarları içinden gelen, arma sevdalısı insanlarız. Stat projemiz var. Stadyum altındaki dükkanları kullanmak istiyoruz. Firmalarla görüşeceğiz. Büyük markalarla anlaşacağız. Çöplük gibi duruyor. Vizyonumuz için de bu gerekli. Hepimiz Bursasporluyuz. Ben Bursaspor’dan vazgeçemem. Birbirimizi karalamayalım. Bir başka projemiz ise Bursastore Cafe. Bursa’nın belli noktalarında olsun. Her yerde kahve içiliyor. Burada içilsin. Bu bizim kalitemizi gösterir. Bursaspor, Süper Lig şampiyonu. Bursaspor bir tane, başka da Bursaspor yok. Kim Bursaspor için bir şey yapıyorsa elinden öperim. Bursaspor kent mezarlığı yapılabilir. Paranın ufağı büyüğü olmaz. Ekonomi dengelerini yerine getirmemiz gerekiyor. Bursaspor’un başarı için elimden ne geliyorsa yapacağım. Yeter ki hep birlikte bir çatı altında olalım.”

Mevcut Başkan Erkan Kamat da konuşmasında şunları söyledi:

KAMAT: 46 DOSYANIN AÇILMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

“Ben 2 gün önce 2,5 saat süren bir toplantı yapmıştım. Kimseyi incitmek istemedim. Sadece gerçekleri söyledim. Bursaspor’un sıkıntılı durumunda gece gündür arkadaşlarımla mücadele ettim. Bu mücadele dışında basını ihmal etmiş olabilirim. Biz göreve devam edersek basınla ilgili tüm bilgilendirmeler yerine getirilecektir. Bursaspor’un sıkıntılarının bir kısmını biliyordum. Kayyuma kalmasın diye göreve devam ederim dedim. İçinde bulunduğumuz şartların daha vahim olduğunu gördüm. Tahtanın açılmasının mümkün olmadığını anladım.  Görevim boyunca Bursaspor’a leke gelmeyecek şekilde temsil ettim. Göreve devam edersek ilk önceliğimiz bu ay sonuna kadar dosyaların, 46 dosyanın açılması için her şeyi yapacağız. Tahta açıldıktan sonra gerekli transferleri yapacağız. Kazanacak olan ekibin her zaman yanındayız.”

OY KULLANMA İŞLEMLERİ BİTTİ

Konuşmaların ardından Bursaspor üyeleri statta kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

Oy kullanma işlemleri saat 20.00’de sona erdi.

Divan Başkanlığı oy kullanma işlemleri için kapıların kapatıldığında statta bin 592 kişinin olduğu, bin 502 kişinin ise oy kullanma hakkı olduğu açıklandı

Oy sayım işlemleri denetleme kurulu seçimiyle başladı.

ADAYLAR DELEGELERİ KAPIDA KARŞILADI

Emin Adanur üyeleri hemen girişte karşıladı.

Serdar Acarhoroz delegeleri orta sırada karşıladı.

 

Erkan Kamat üyeleri stadın içine giriş kapısının önünde karşıladı.

4 BİN 42 ÜYENİN OY HAKKI VAR

Çoğunluk aranmadan yapılan kongrede 4 bin 42 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

4 bin 685 üyesi bulunan Bursaspor’da, 643 üye aidatlarını ödemedikleri ve yeni üye olmaları nedeniyle oy kullanamayacak.

İŞTE ADAYLAR VE LİSTELERİ

Erkan Kamat’ın listesi
Yönetim Kurulu Listesi: Ali Serhan Şahinkaya, Alparslan Oğuz, Coşkun Yavuz, Ersin Toker, Habil Bayramoğlu, Latif Altıkardeş, Mesut Günal, Mitat Ülküden, Salih Güleç, Sedat Şengül, Şenol Tosun, Ünsal Mendi
TFF Delege Kurulu Listesi: Oğuzhan Şahinkaya, Osman Akın, Erol Dağlıoğlu, Ali Bocan
Denetleme Kurulu Listesi: Burcu Aksak, Mustafa Tayfun Gündoğdu, Üstün Tunalıgil

Serdar Acarhoroz’un listesi
Yönetim Kurulu Listesi: Ahmet Bozdemir, Muharrem Mustafa Yağar, Atilla Kurtçu, Hasan Başaran, Murat Yakıcı, Cansel Gül, Müjdat Gürsoy, Olcay Sabırlı, Erol Can, Mesut Uçaner, Serkan Güven, Faruk Kuzu
TFF Delege Kurulu Listesi: Kaan Yeşil, Bülent Akça, Mehmet Çakmak, Mehmet Şefik Kar
Denetleme Kurulu Listesi: Fatih Aslan, Ersan Kayabaş, Murat Ertürk

Hayrettin Gülgüler’in listesi
Yönetim Kurulu Listesi: Emin Adanur, Osman Uçar, Fehim Ferik, Metin Mustafaoğlu, Tamer İşler, Batu İlker Demirtaş, Serhat Akgün, Yalçın Cambaz, Rahmi Maral, Hasan Gürler, Emrah Kılıç, Semih Hüroğlu
TFF Delege Kurulu Listesi: Burakhan Kutlucan, Selçuk Eren, Osman Nuri Başaran, Umut Önel
Denetleme Kurulu Listesi: Erhan Öztürk, Rabia Nur Afşar, Onur Dağlı

 

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir