Bursasporlu oyuncu Partizan zaferini anlattı

Frutti Extra Bursaspor’un yeni yıldızı Onuralp Bitim Milliyet gazetesine açıklamalarda bulundu.

Bursasporlu oyuncu Partizan zaferini anlattı

Frutti Extra Bursaspor‘un başarılı oyuncusu Onuralp Bitim Milliyet’e verdiği röportajda tarihi Partizan zaferiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Takım olarak hedeflerine karşı ciddi adımlar attıklarını belirten genç oyuncu şunları söyledi:

“Kendi adıma bu süreleri almam önemliydi. Oynama alışkanlığını kazanmak bir fırsattı. Bunu iyi değerlendirdim. Atletik gittikten sonra takımda farklı bir düzen vardı. Siz de takdir edersiniz ki iyi oyuncudan çok takımın kimyası önemli.”

‘BİRBİRİNİ İYİ ANLAYAN BİR TAKIM OLDUK’

“Biz de yeni düzende sezon başındakine oranla birbirini iyi anlayan bir takım olduk. Yeni düzen oturup, roller netleştikten sonra ve herkes diğerinin ne yapacağını bildikten sonra böyle güzel, sabırlı bir oyun ortaya koyabildik.”

‘TARAFTARIN MAÇA ETKİSİ ÇOK YÜKSEK’

“Bir takımı seçerken etkenlerden biri belki taraftar olmuyor ama aslında çok önemli. Geçen sene buna Karşıyaka’da şahit olmuştum ama pandemi nedeniyle hissedemedim. Bu sene Bursa taraftarını görünce anlıyorum ki onların maça etkisi sanılandan daha yüksek.”

“Maçlarda geriye düştüğümüzde bizi ayağa kaldırıp enerjimizi yükseltiyorlar. Onlarla oynamak gerçekten büyük bir güç. Başarımızın en büyük etkenlerinden biri taraftarımız. Partizan maçının dönüşündeki karşılamayı hayatım boyunca unutamam.”

‘YETENEĞİMİ NBA’DE GÖRÜYORUM’

“Açıkçası bunun devam ettiğini söyleyebilirim. Bu konuda mütevazı olamam. Yeteneğimi ve atletizm seviyemi NBA’e ait görüyorum. Tabii ki belirli bir oyun zekasına sahip olmak ve belli seviyede kendimi kabul ettirmem de gerekiyor. Bunun için de çok çalışıp, umarım bir gün kendimi o arenada gösterebilirim.”

‘PARTİZAN İÇİN HAZIRLANDIK’

“Ne kadar zorlu bir karşılaşma olacağını biliyorduk ama kesinlikle kaybetmeye gitmedik. Her maçta olduğu gibi tek düşüncemiz kazanmaktı. Öncelikle oynayacağımız maçın stresinden çok, zevkine odaklandık. Bu seviyede ve atmosferde oynamak, herkesin kariyerinde hatırlayacağı bir şeydi. Biz de bunu düşündük.”

‘BASKETBOLU SEVİYORUM’

“Sahaya çıktığımızda atmosfer etkileyiciydi. 20 bin kişi vardı ve bu sezonun Euroleague-Eurocup rekoruydu bu. Ama ben basketbolu seviyorum ve rakip bile olsa böyle bir atmoferde oynamaktan keyif alıyorum. Takım olarak karakterimiz asla pes etmemek. Bunu tekrarladık. Pes etmedik ve sonunda zafere ulaştık.”

‘HEDEFE BU KADAR YAKIN OLMAK KORKUTUCU’

Şimdi önümüzde iki maç var. İki maç daha kazanırsak Eurolegue’de oynayacağız. Böyle bir hedefe bu kadar yakın olmak hem heyecanlı hem korkutucu. Böyle bir şeye yaklaşınca istek artıyor ama gün gün gitmemiz gerekiyor. Cedevita’yı yenmiştik bu sezon. Bu dakikadan sonra zaten iyi kötü yok. Her şeyimizi vereceğiz sahada

‘PARTİZAN TARAFTARININ SESİYLE ANTRENMAN YAPTIK’

Buna çok hazırlıklıydık. Biz iki haftadır antrenmanlarımızı yaparken, Partizan taraftarının gürültüsünü salondaki ses sisteminden dinleyerek çalıştık. Salona çıktığımızda duyduğumuz bütün sesler tanıdıktı yani. O yüzden fazla etkilenmedik. Maça hem taktik olarak hem psikolojik olarak çok iyi hazırlanmıştık

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir