Olaylı maçta kazanan Bursaspor!

TFF 2. Lig’de olaylı geçen maçta Bursaspor, sahasında Amed Sportif’i Çağatay Yılmaz ve Enver Cenk Şahin’in golleriyle 2-1 mağlup etti.

Olaylı maçta kazanan Bursaspor!

TFF 2. Lig Beyaz Grup mücadelesinde Bursaspor, sahasında Amed Sportif’i konuk etti.

Maçın başlangıcından son düdüğü kadar gergin bir atmosferde oynanan ve zaman zaman oyunun durduğu mücadeleyi Bursaspor 2-1 kazandı.

Karşılaşmada Bursaspor’a galibiyeti getiren golleri 28. dakikada Çağatay Yılmaz ve 81. dakikada Enver Cenk Şahin attı. Amed Sportif’in tek golü 89. dakikada Mehmet Gürkan Öztürk’ten geldi.

Bu sonucun ardından Bursaspor, 22 puana yükseldi. Amed Sportif, 41 puanda kaldı.

Ligin bir sonraki haftasında Bursaspor, Erokspor deplasmanına gidecek. Amed Sportif, Afyonspor’u ağırlayacak.

40 BİN TARAFTAR STADYUMU DOLDURDU

Yeşil-beyazlı takımın taraftarları Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nu hınca hınç doldurdu.

Yaklaşık 40 bin Bursaspor taraftarı mücadeleyi yerinde takip etti.

Yeşil-beyazlı taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla takımlarını destekledi.

MAÇ ÖNCESİ ARBEDE ÇIKTI

Karşılaşmada saha dışında ve içerisinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, maç öncesi iki takımın futbolcuları arasında arbede yaşandı.

ÇEVİK KUVVET MÜDAHALE ETTİ

Amedsporlu futbolcular, zemini incelemek için sahaya çıktığında, tribünlerdeki Bursaspor taraftarlarının protestosuyla karşılandı. Amedsporlu bazı futbolcuların da taraftarlara karşılık vermesiyle tansiyon yükseldi. Bunun üzerine Bursasporlu futbolcular da sahaya çıktı. İki takım futbolcuları arasında yaşanan arbedeye çevik kuvvet polisleri müdahale etti.

Polisin müdahalesiyle saha içerisindeki arbede sonlandırılırken, her iki takımın oyuncuları soyunma odasına geri döndü. Amedsporlu futbolcuların soyunma odasına girişi sırasında tribünlerden pet şişe atıldı.

SOYLU’DAN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaşanan olaylara ilişkin, “Futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” dedi.

ÖMER ÇELİK: PROVOKATİF GİRİŞMLERE MÜSAADE EDİLMEYECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de tribünde açılan görsellere ilişkin, “Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir” dedi.

AK Parti’li Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sporda ve her alanda şiddet ve nefret en güçlü şekilde dışlanmalıdır. Bursa’da oynanan futbol maçında tribünlerde açılan sporun ruhuna aykırı görseller kabul edilemez. Bu görseller hiçbir futbol kulübümüze ve hiçbir takımımızın taraftarlarına mal edilemez. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir