Bursaspor’un yeni başkanı belli oldu!

Bursaspor’un olağanüstü Seçimli İdari ve Mali Genel Kurulu bugün yapıldı. Yeşil beyazlı kulübün efsane futbolcularından Sinan Bür ile eski yöneticilerden Raşit Barışıcı’nın yarıştığı genel kurul sona erdi. Bursaspor’un yeni başkanı Sinan Bür oldu. Bür, “Bursaspor’un daha evvel çıktığı sıralamalara çıkaracağız. Zor bir görev ama üstesinden geleceğiz.” dedi.

Bursaspor’un yeni başkanı belli oldu!

Kuruluşundan bu yana 60 yılı geride bırakan ve tarihinin en zor günlerini geçiren Süper Lig’in 5 numaralı şampiyonu Bursaspor’un yeni başkanı bugün belli oldu.

TFF 2.Lig’de düşme hattından kurtulma mücadelesi veren yeşil beyazlı kulübün başkanlığı için efsane futbolculardan Sinan Bür ile eski yöneticilerden Raşit Barışıcı yarıştı.

Genel kurul Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne başladı…

İki başkan adayı Sinan Bür ve Raşit Barışıcı kongre öncesi bir araya geldi…

Bazı üyeler, Başkan Recep Günay’ın kulüpten ihracı ve başkan adayları içi aranan noter imza şartının kaldırılması için imza topladı.

GALİP SAKDER’DEN AÇIKLAMA

Bursaspor Divan Başkanlı Kurulu Başkanı Galip Sakder, genel kurula hitaben şunları söyledi:

Değerli Bursasporlular;

Şampiyon Kulübümüz, sizlerin de bildiği gibi son yıllarda belki de sportif ve maddi sıkıntıların da etkisi ile ne yazık ki camia olarak birbirimizden uzak kaldığımız hatta yer yer ayrışma içine düştüğümüz bir süreci yaşadı. Ancak bizler bir araya geldiğimizde bu sorunların üstesinden gelecek güce ve iradeye sahibiz. Kulübümüzü şampiyon yapan bu irade, yeniden eski günlerine döndürecek, birlikteliği de sağlamaya inanın ki muktedir’dir

Yöneticilerin taraftarı yeterince anlayamadığı, zaman zaman popülist isteklerle hesapsız harcama yaptığı; taraftarın da en ufak hayal kırıklığında yöneticilere karşı küfre sarıldığı bir tutum maalesef ki kalıcı hale gelmeye başladı. Bunun neticesinde de istekli veya maddi imkanı olan yöneticileri de Timsah Arena’yı dolduran ateşli taraftarımızı da bulamaz hale geldik. Birbirimize sahip çıkmaya ve bir olmaya ihtiyacımız var. Bugün göreve gelecek arkadaşlarımıza da destek olmamız lazım. Zor günlerden geçiyoruz. Yöneticilerin taraftara ve fikir sunanlara daha çok kulak vermesi, taraftarın da kötü tezahürat ve küfürü bir kenara bırakması lazım.

Hesap sorulacak yer üyelerin yönetimle buluştuğu bu genel kurullar ve divan toplantılarıdır, Genel Kurullarda dahi sayıca azalıyoruz. Bu kulüp nasıl ki şampiyonluğu yakaladıysa aynı şekilde ayağa da kalkacak güce sahiptir. Mülki erkanımızdan ,Sayın Valimiz’den, Vekillerimizden, Belediye Başkanlarımızdan, Oda – Borsa ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanlarımızdan; “Kamu Yararı Statüsü Taşıyan” kulübümüzü, bu şehrin takımını sahiplenmesini istiyoruz. Kongreden sonra seçilen 16-17 kişiyi tesislerde yalnız bırakarak değil, fikir ve kaynak desteği ile yükü paylaşarak el birliği ile şehrimizin marka yüzünü canlandırmaya ihtiyacımız var.

Çok değil… 4 ay sonra 3 yıllığına göreve gelecek olan yönetimi seçmek için yeniden bir araya geleceğiz. Bu kısa süreçte Bursaspor’u yeni bir modelleme ile yeniden yapılandırmak için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu nedenle küskün üyelerimizi kazanmak için ilk defa bir sicil affı ortaya konuldu. Tüzükteki geçici maddeye göre, 2023 sonuna kadar yapılan başvurularda; Mart ayına kadar varsa eksik evrak tamamlama ve mevzuata göre değerlendirme sürecinin tamamlanması ile birlikte; eski üyelerimiz hem geçmiş kıdemlerine, hem de Mayıs ayındaki olağan genel kurulda oy haklarına kavuşacaklar.

Eski üyelerimizi, bu hakkın tanındığı mevzuat sürecinin sonunda yeniden aramızda görmeyi bizler de hasretle bekliyoruz. Onların yeniden aramıza katılacağı bu 4 aylık zaman zarfında ise; şehrimizin söz sahibi, etki sahibi olanlarını, hemşehrilerimizi, tüm paydaşlarımızı ve mülki erkanımızı da Şampiyon Bursaspor için desteğe çağırıyoruz. Genel Kurulumuz hayırlı olsun…”

KONGRE DİVANI BELİRLENDİ

Genel Kurul Divan Başkanlığı’na İdris Sevinç, Başkanvekilliği’ne Ayhan Barışıcı ve yazmanlığa da İlhan Satık ile Çetin Yıldız seçildi…

KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

Kongrede 4497 üyeden 3086 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. 1411 üye ise çeşitli nedenlerden dolayı oy kullanma hakkından mahrum kalacak. Kongrede başkan dahil 9 kişilik yönetim asıl ve 8 yedek üye belirlenecek.

Ayrıca 3’er Asıl 3’er Yedek üyeden oluşan Bağımsız Denetim ve Hukuk Kurulu da seçilecek.

SİNAN BÜR’ÜN LİSTESİ (MAVİ)

ASİL
Sinan Bür (Başkan)
Ünal Yarar
Sinan Oral
Erkan Öncel
Ercan Bayraktar
Adem Bostan
Erdinç Doğan
İsmail Ertekin
Alper Özyüksel

YEDEK
Mehmet Recai Özdemir
Cemal Vardar
Beyhan Çalışkan
Gökhan Güleç
Salih Fındıkkaya
Orhan Efe
Eren Şengüzel
Şaban Doğan

RAŞİT BARIŞICI’NIN LİSTESİ (KIRMIZI)

ASİL
Raşit Barışıcı (Başkan)
Ferruh Aslanoba
Tevfik Kumru
Ayhan Özbek
Cevdet Yıldız
Mahmut Sinan Pala
Ayberk Uysal
Yasemin Göcen
Sezai Çelik

YEDEK
Ekrem Aktoptan
Cevdet Atacan Solmaz
Mehmet Çakman
Ozan Özkan
Müjdat Gürsoy
Mustafa Geç
Mehmet Erdinç
Hasan Hüseyin Demir

Oy verme işleminin ardından sandıklar kapandı ve oy sayımına geçildi.

1. SANDIK

Geçerli Oy: 106
Geçersiz Oy: 1

Sinan Bür 83
Raşit Barışıcı 22

2. SANDIK

Geçerli Oy: 89
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 60
Raşit Barışıcı 29

3. SANDIK

Geçerli Oy: 60
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 37
Raşit Barışıcı 23

4. SANDIK

Geçerli Oy: 65
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 48
Raşit Barışıcı 17

5. SANDIK

Geçerli Oy: 76
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 57
Raşit Barışıcı 19

6. SANDIK

Geçerli Oy: 68
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 42
Raşit Barışıcı 26

7. SANDIK

Geçerli Oy: 77
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 54
Raşit Barışıcı 23

8. SANDIK

Geçerli Oy: 63
Geçersiz Oy: 1

Sinan Bür 41
Raşit Barışıcı 21

9-10. SANDIK

Geçerli Oy: 145
Geçersiz Oy:

Sinan Bür 85
Raşit Barışıcı 60

TOPLAM:

Sinan Bür 507
Raşit Barışıcı 240

Bursaspor’un yeni başkanı Sinan Bür oldu. Devir teslim töreni yarın saat 12’de Özlüce İbrahim Yazıcı Tesislerinde yapılacak.

Bür, “Bugün Bursaspor’un son zamanlardaki tarihçesinde böyle yoğun katılımlı kongre olmamıştı. Herkese teşekkür ediyoruz. Centilmence yarıştık teveccüh bize oldu. Bu genç çocuklarla çıkacağımız yolculuğun sonunu başarıyla getireceğiz. Bursaspor’un daha evvel çıktığı sıralamalara çıkaracağız. Zor bir görev ama üstesinden geleceğiz.” dedi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir