BURULAŞ’tan ‘ücretsiz ulaşım’ açıklaması

Özel halk otobüsleri, Türkiye genelinde aralarında 65 yaş üstünün de bulunduğu 18 yolcu grubunu her ay yalnızca 4 gün ücretsiz taşıma kararı aldı. Karar sonrası BURULAŞ’tan da bir açıklama geldi. Açıklamada “Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin almış olduğu ücretsiz ulaşıma yönelik karar, esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme gelmiş olup, şehrimizde böyle bir değişiklik söz konusu değildir. Kıymetli hemşehrilerimiz, gönül rahatlığıyla yolculuk yapabilir.” ifadeleri kullanıldı.

BURULAŞ’tan ‘ücretsiz ulaşım’ açıklaması

Özel halk otobüslerinde ücretsiz yolcu taşıma tartışması sürüyor.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, özel halk otobüslerinin her ayın 1’i ile 4’ü arasında ücretsiz yolcu taşıyacağını açıklamıştı.

Karar sonrası Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Burulaş’tan da bir açıklama geldi.

Burulaş’tan yapılan açıklama şöyle:

‘ŞEHRİMİZDE BÖYLE BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin almış olduğu ücretsiz ulaşıma yönelik karar, esnafın mağdur olduğu şehirler için gündeme gelmiş olup, şehrimizde böyle bir değişiklik söz konusu değildir.

‘MALİ KÜLFET BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN KARŞILANMAKTADIR’

Özel halk otobüsü esnafımızla yaptığımız anlaşma gereği, yolcu başı veya kilometre başı ödeme yapılmaktadır. Ücretsiz seyahatlerin oluşturduğu mali külfet Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

‘GÖNÜL RAHATLIĞIYLA YOLCULUK YAPABİLİRSİNİZ’

Kıymetli hemşehrilerimiz, gönül rahatlığıyla yolculuk yapabilir.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir