Çanakkale’yi sağanak vurdu! Dereler taştı, caddeler göle döndü

Çanakkale’de sağanak yağış hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kuvvetli sağanak yağış sebebiyle kent merkezinde caddeler ve sokaklar göle dönerken, Küçük Sanayi Sitesi sular altına kaldı.

Çanakkale’yi sağanak vurdu! Dereler taştı, caddeler göle döndü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Çanakkale’de öğleden sonra başlayan sağanak yağış etkisini göstermeye devam ediyor.

Sağanak yağış hayatı olumuz etkilerken, kent merkezinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

KEPEZ DERESİ TAŞTI, SAHİL YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Sağanak yağış nedeniyle merkeze bağlı Kepez beldesindeki derenin taşmasına sebep oldu.

Kuvvetli yağışla birlikte sel suları köprünün üstünden akmaya başladı. Bazı tekneler zarar gördü. Dardanos ve Güzelyalı köylerine giden sahil yolu trafiğe kapatıldı.

LAPSEKİ’DE CADDELER GÖLE DÖNDÜ, EVLERİ SU BASTI

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde akşam saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağış nedeniyle caddeler göle döndü, evleri su bastı.

Meteorolojinin Çanakkale ve çevreleri için sarı kodlu uyarıda bulunmasının ardından akşam saatlerinden itibaren Lapseki ilçesinde sağanak yağış etkili oldu.

Zaman zaman şiddetli yağan yağmur ve oluşan su birikintileri caddelerde yürümeyi güçleştirdi. Cadde ve sokaklarda küçük su birikintileri oluştu.

Koca Ahırlı Mevkii ve Ayazma Deresi mevkiinden gelen çevre yolu üzerindeki bazı evlerin otoparklarına su bastı. Lapseki Belediyesi ekipleri sağanak yağış nedeniyle yollarda biriken suların tahliyesi için rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.

SANAYİ SİTESİ SULAR ALTINDA KALDI, OTOMOBİL SUYA GÖMÜLDÜ

Sağanak yağış nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi sular altında kaldı. Bazı iş yerleri ile Küçük Sanayi Sitesi’nin belli bölümlerinde su birikintileri oluştu.

Merkeze bağlı Kalabaklı köyünde de sağanak yağış nedeniyle dere taştı.

Derenin taşması sonucunda ise yol kenarındaki bir otomobil sel sularına kapıldı.

Otomobil bölgeye gelen kepçe yardımıyla kurtarıldı.

Bölgede İl Özel İdare’ye bağlı ekipler temizlik çalışması gerçekleştirirken, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş olay yerinde incelemelerde bulundu.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir