Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Bursa’da! Yeşil alan hedefine revize

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programa katılmak üzere bugün Bursa’da… 10 yaşındaki Filistinli Bera’nın adını açılışını yaptığı Vakıf Kent Parkına veren Bakan Kurum, Bursa’nın yeşil alan hedefinin de 1.5 milyon metrekareden 3 milyon metrekareye çıkarılmasını istedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Bursa’da! Yeşil alan hedefine revize

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi açılış ve temel atma töreni için Bursa’daydı.

Bakan Kurum, ilk olarak Vakıf Kent Parkının açılışını yaptı.

Konuşmasının başında İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayan Kurum, “Biz Türkiye olarak; insanlık değerlerine karşı yapılan bu ihanete, bu zalimliğe, bu zorbalığa ve Terör Devleti İsrail’e sessiz kalmadık, kalmayacağız. Osmanlı mirası yetim coğrafyalarımızı, gönül coğrafyalarımızı, Kudüs’ü asla yalnız bırakmayacağız. Bu zulmün hesabı, yarına kalsa da zalimlerin yanlarına asla kalmayacaktır. Türkiye’nin Aksa Nöbeti sonsuza dek devam edecektir.” dedi.

‘MUHTEMEL ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇTİK’

Yıldırım’da 253 bin metrekare alan üzerine kurulan ve yatırım bedeli 53 milyon lira olan Vakıfköy Kent Parkının bir kısmının ıslah edilen dere üzerine inşa edildiğini kaydeden Kurum, “Bu anlamda bölgede oluşması muhtemel çevre kirliliğinin, çarpık kentleşmenin ve kamu kaynaklarının israfının da önüne geçmiş olduk.” diye konuştu.

BURSA’NIN YEŞİL ALAN HEDEFİ 2 KATINA ÇIKTI

Türkiye genelinde 57 Millet Bahçesi açıldığını, 264 tanesi için de çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Kurum, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’tan 1.5 milyon metrekare yeşil alan hedefini revize etmesini istedi. Kurum, hedefin 2 katına çıkarılarak 3 milyon metrekare olmasını istedi. Kurum’un bu isteğine Başkan Aktaş’tan da onay geldi.

Bakan Kurum’un ikinci isteği de Vakıf Kent Parkının adı ile ilgiliydi. Bakan Kurum, şöyle dedi:

‘VAKIFKÖY BERA KENT PARKI’

“Biliyorsunuz Filistin’de 10 yaşındaki Bera isimli yavrumuz kendisine uzatılan mikrofonlara ‘Neden Çocukları öldürüyorsunuz’ haykırışıyla hem Filistin’in sesi oldu hem de yaşanan zulmü tüm dünyaya haykırdı.

Gelin bu haykırışı unutturmamak adına açılışını yaptığımız bu parkın adını Vakıfköy Bera Kent Parkı yapalım.

Sayın Başkanım tamam  mı?

Öyleyse, Vakıfköy Bera Kent Parkımız hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir