Çağlar canlı yayına bağlandı: Her yerden telefon yağıyor

İş insanı Cavit Çağlar, Habertürk’te yayınlanan Enine Boyuna programında isminin geçmesi üzerine, yayına katılarak açıklama yaptı.

Çağlar canlı yayına bağlandı: Her yerden telefon yağıyor

Habertürk ekranlarında yayınlanan Enine Boyuna programının bugünkü bölümünde; seçim gündemi, 6’lı masa ve adayı, liderlerin düşünceleri gibi konular tartışıldı.

Programın bir bölümünde gazeteci Faruk Aksoy’un ifadeleri üzerine, iş insanı ve devlet eski bakanı Cavit Çağlar da katılım sağlayarak söz aldı.

“KILIÇDAROĞLU, ‘5’Lİ ÇETE’ FALAN DİYOR, CAVİT ÇAĞLAR DA SÜLEYMAN DEMİREL’Dİ”

Aksoy’un  “Mesela bugün, iş adamları Erdoğan’ın yanındaki, Cumhurbaşkanı’nın yanındaki; Sayın Kılıçdaroğlu da ısrarla vurguluyor. ‘Yasakmış ama ben söylüyorum’ diyor. ‘Hangi mahkeme başkanı bana ne diyecekmiş, desin’ diyor. ‘5’li çete’ falan diyor. İş adamları… Ya bu Türk siyasetinde, yani Cavit Çağlar da Süleyman Demirel’di. Böyleydi, bizim siyasetimiz böyle, hikayemiz böyle” sözleri üzerine Çağlar şunları söyledi:

“BİZ TÜRKİYE’YE HİZMET ETTİK, YAPTIKLARIM ORTADADIR”

“Şimdi Faruk Bey isimli arkadaşımız bizim ismimizi geçirmiş. Bize ‘5’li çete’ demiş. Çeteye sokmuş bizi. Şimdi her yerden telefon yağıyor. Arkadaş, rahmetli Süleyman Demirel cumhurbaşkanımızın ölüm yıldönümünde şanssız bir söyleşi yapıyor. Cavit Çağlar, yanında 30 bin kişi çalıştıran bir insan. Biz hiçbir zaman için çeteciliğe soyunmadık. Türkiye’ye hizmet ettik ve benim yaptıklarım ortadadır. Bugüne kadar hiçbir yere çıkıp da bir şey söylemedim.”

Faruk Aksoy ise Çağlar’ın sözlerine şöyle yanıt verdi:

“SİYASİLERİN YAKIN OLDUĞU İŞ ADAMLARI VARDIR, BU PROBLEMLİ BİR DURUM OLARAK SÖYLENMİŞ DEĞİL”

“Ben şunu söyledim. Her dönem siyasilerin yakın olduğu iş adamları vardır. Mesela rahmetli Mesut Yılmaz’ın Abdurrahim Albayrak’la çok yakın ilişkisi vardı. Sizin, Süleyman Demirel’le, rahmetli Demirel’le vardı. Bu dönem dönem değişir. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Nuri Demirağ’la vardı ilişkisi, yakınlığı vardı. Bu problemli bir durum olarak söylenmiş değil. Sizi 5’li çetenin içine falan sokmadım.”

ÇAĞLAR: ÜLKEMİN BANA İHTİYACI OLDUĞU ZAMAN HER KONUDA VARIM

Bu sözlerin üzerine Cavit Çağlar sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ben bir iş adamıyım ama ben 3 dönem milletvekiliği, 3 dönem de bakanlık yapmış bir arkadaşınızım. Benim Demirel’le çok yakınlığım, Demirel’e karşı büyük sevgim saygım var. Ve ben siyaseti bırakmış, kenara çekilmiş, TMSF ile bütün borçlarını kuruşuna kadar ödemiş bir insanım. Ülkemin bana ihtiyacı olduğu zaman, her konuda varım bu devletim için.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir