Cem Küçük’ten emekliye ek zam açıklaması

Emeklilere verilen yüzde 25 zamma tepkiler sürerken, emekliler de maaşlarının iyileştirilmesi için çağrılarını sürdürüyor. Konuyla ilgili bir çağrı da Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük’ten geldi. Küçük, “Emekliye şimdiden bir şeyler verin. En azından en düşük maaş alanlara 2.000 lira verin. Yoksa gerçekten geçinilecek gibi değil.” ifadelerini kullandı

Cem Küçük’ten emekliye ek zam açıklaması

Emeklilere temmuz ayında yüzde 25 zam kararı alınmış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de zammın yetersiz olduğunu ifade etmişti. Bahçeli, çözüm olarak emeklilere de memurlara verilen zam gibi seyyanen artış istemiş, ancak TBMM’de görüşülmekte olan zam teklifinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi yanıt görmemiş, emeklilere yüzde 25 zam yapılmıştı. Bu kararla birlikte en düşük emekli aylığı 7500 lira olarak kalmıştı.

Emekliler temmuz zammından sonra çeşitli platformlarda maaşlarının düzeltilmesi yönünde taleplerde bulunurken, Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük de emekli maaşlarının yetersizliği nedeniyle tepki gösterdi.

Türkiye Gazetesi’ndeki yazısında da emeklilerin durumunu kaleme alan Cem Küçük, bu yazıyı sosyal medya hesabından paylaşarak şunları söyledi:

“Beni her gören emekli, maaşlardan şikâyet etti. “Lütfen söyleyin, 2024 Ocak ayı beklenmesin” dediler. Ben de buradan söylüyorum: Emekliye şimdiden bir şeyler verin. En azından en düşük maaş alanlara 2.000 lira verin. Yoksa gerçekten geçinilecek gibi değil.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir