Cemal Enginyurt’tan EYT açıklaması

DP’li Cemal Enginyurt EYT’de ‘kademeli prim sistemi’ getirilmesine karşı çıktı. Cemal Enginyurt, “Şimdi yeni sorunumuz EPT yani ‘Emeklilikte Prime Takılanlar.’ Bunların işi gücü yalan dolan” dedi.

Cemal Enginyurt’tan EYT açıklaması

Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ‘Kademeli prim sistemi getirildiği’ şeklindeki söylemlere ilişkin bir çıkışta bulundu. Bilindiği üzere, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Düzenlemede daha önce duyurulan ‘5 bin prim gün’ şartının kademeli olarak 5 bin 975 güne uzatılması ise binlerce yeni mağduriyet oluşturdu. 8 Eylül 1999 öncesi koşullar işçiler için kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl çalışmak ve 5000 prim ödemiş olmaktı. 1999’da yapılan değişiklikle yaş koşuluyla birlikte kademeli olarak prim koşulu da getirilmişti. Yasa teklifinde ‘Yaş koşulu dışındaki özel kanunlarındaki hükümler geçerli olacak’ deniyor.

AKBAŞOĞLU YALAN DEMİŞTİ

AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ‘kademeli prim sistemi getirildiği’ şeklindeki söylemlerin yalan olduğunu savundu.

Çıkışlarıyla sosyal medyada dikkat çeken Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, EYT’de kademeli prim sistemine karşı çıkanlardan oldu.

Sosyal medyadan EYT’lilere destek veren Cemal Enginyurt, “AKP EYTliler konusunu çözdü (!) Şimdi yeni sorunumuz EPT yani Emeklilikte Prime Takılanlar. Bunların işi gücü yalan dolan. Var git hemşehrim oyalan modundalar. EYTdeŞartlarıKaldırın ya hep, ya hiç. StajSskBaslangıcıOlsun. Gerisi boş laf” ifadelerini paylaştı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir