CHP, Mudanya’da listeleri teslim edemedi mi? AK Parti ve CHP’den açıklamalar

Bursa’nın Mudanya ilçesinde CHP’nin Meclis Üyesi listelerini ıslak imzalı değil de flash bellek ile teslim ettiği iddia edildi. İddialar sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş ve AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker açıklamalarda bulundu.

CHP, Mudanya’da listeleri teslim edemedi mi? AK Parti ve CHP’den açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya İlçe Başkanlığı’nın ilçe meclis üyesi listelerini ıslak imzalı değil de, flash bellek ile teslim ettiği iddia edildi.

3 PARTİDEN İTİRAZ

Yaşanan gelişme sonrası AK Parti, Zafer Partisi ve İYİ Parti tarafından itirazda bulunuldu.

İddialar sonrası konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, “16.57’de verilen teslim alındı belgesi ortada. Sandıkta kaybedeceklerini anlayınca algı oyunları kurmaya çalışıyorlar. Milletimiz buna müsaade etmeyecek” dedi. AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker ise, “İl seçim kurulu, CHP’nin bu başvurusunun kanuna uygun olmadığını tespit ettiğini açıklamalıdır. CHP meclis üyesi aday listesini kabul etmemesi gerekiyor. Bizim beklentimiz budur” diye konuştu.

Nihat Yeşiltaş, “İlçe Başkanımız meclis üyelikleri listesini teslim etmek üzere bugün saat 16:48’de adliyeye girdi. Saat 16:57’de ise ıslak imzalı 3 nüshanın teslim alındığına dair belge İlçe Seçim Kurulu tarafınan bize iletilmiştir. Bu durum hem YSK’nın sistemine girildi, hem de evrak olarak düzenlendi. İspatları ve resmi kanıtları ile birlikte durum ortadadır. Zaten belgeler kamuoyuyla da paylaşılmıştır. Mudanya’da ve Bursa’da her şey usulüne uygun olarak yürütülmüştür. Geçtiğimiz seçim döneminde de Mudanya’da aynı kişiler tarafından benzer bir durum yaşatılmıştı. Sonucunda da bugün olduğu gibi yine bir şey çıkmamıştı. Bugün de yaptıkları itiraz İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Görüyoruz ki hukuksuzluğu bir yaşam biçimi haline getirmiş olanlar yine eli boş döndüler. Sandıkta kaybedeceklerini anlayınca algı oyunlarıyla seçime gölge düşürmeye çalışıyorlar. Ama vatandaşımız gerçeğin ne olduğunu biliyor. Vatandaşımız bunlara hak ettiği dersi vererek Mudanya’da gülümsemeye devam edecektir” dedi.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA: KABUL EDİLMEMESİ GEREKİYOR

YSK’nın 2024/80 sayılı kararına göre listeler ıslak imzalı olması gerekirken, flash bellekle getirilen listeye itiraz ettiklerini ve sonucu beklediklerini belirten AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Osman Şeker, “Seçimlerin temel hükümleri kanununa göre siyasi partiler belediye başkan adayı ve meclis üyesi listelerini 20 Şubat 2024 saat 17.00’ye kadar yazılı üç nüsha ve dijital ortamda ilçe seçim kurullarına teslim etmeleri gerekiyor. CHP, 16.57 sıralarında ilçe seçim kuruluna sadece dijital ortamda gelmiştir. Ellerinde herhangi bir üç nüsha ve ıslak imzalı evrak getirmemiştir. Bizim partimizin ilçe seçim kurulunda görevli avukat arkadaşımız, durumu tespit edip itirazda bulunmuştur. Bu tespitimize Zafer Partisi ve İYİ Parti de şahit olmuştur. İlçe seçim kurulu durumu değerlendirerek, bir tespit yaparak, il seçim kuruluna göndermiştir. İl seçim kurulu bir karar verecektir” dedi.

Kanunun verdiği hakkın uygulanması gerektiğini belirten Şeker, “İl seçim kurulu, CHP’nin bu başvurusunun kanuna uygun olmadığını tespit ettiğini açıklamalıdır. CHP meclis üyesi aday listesini kabul etmemesi gerekiyor. Bizim beklentimiz budur” diye konuştu.

İL SEÇİM KURULU’NDA GÖRÜŞÜLECEK

Edinilen son bilgiye göre durumu inceleyen Mudanya Seçim Kurulu, CHP Mudanya Belediyesi Meclis üye adayı listesini sunulduğu şekliyle kabul etti. Ancak AK Parti’nin itirazı üzerine konunun yarın İl Seçim Kurulu’nda görüşüleceği öğrenildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir