CHP Lideri Özgür Özel’den Bursa açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesine yönelik iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Bursa, Alinur Aktaş’ı bu yaptıkları yüzünden siyaseten cezalandırdı. Ama yaptıklarının bir de adli boyutu da var. Suçlu çünkü. Suçlu mu, suçsuz mu mahkeme karar vermeli.” dedi.

CHP Lideri Özgür Özel’den Bursa açıklaması

Cunhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, NOW TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında soruları yanıtladı.

Özel, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddialar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Özel, şunları söyledi:

”Bursa, Alinur Aktaş’ı bu yaptıkları yüzünden siyaseten cezalandırdı. Ama yaptıklarının bir de adli boyutu da var. Suçlu çünkü. Suçlu mu, suçsuz mu mahkeme karar vermeli. Devletin Sayıştay memuru gitmiş, denetim yapmış, eksiklikleri-hataları yazmış. Ama suç duyurusunda bulunmamış Sayıştay. Savcı diyor ki, Sayıştay’ın yapması lazım. Burada suç yok demiyor. Sayıştay, belediye AK Partili diye suç duyurusunda bulunma yerine örtbas etmiş. O Sayıştay kimden korkuyor, onu da milletimiz biliyor. Bağımsız yargının mensupları kimin huzuruna gidiyorlarsa ondan çekinip de suç duyurusunda bulunmuyorlar. Bir suç var Sayıştay raporuna yazmış, getirmişler senin önüne koymuşlar. Sen de bu milletin savcısısın hala Sayıştay suç duyurusunda bulunursa bakarım. Bu da olmaz. Savcı da korkuyor. Aynı kişiden korkuyor. Eskiden siyasetçiler Sayıştay’dan korkar. Eskiden başbakanlar Sayıştay’dan korkardı. Şimdi de Sayıştay, yürütmenin başından korkuyor.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir