CHP Milletvekili Serkan Sarı’dan emeklilik yaşı ile ilgili yasa teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, emeklilik koşullarında eşitlik sağlanarak, kadınların 58 erkeklerin 60 yaşında emekli olmalarını öngören bir yasa teklifi verdi.

CHP Milletvekili Serkan Sarı’dan emeklilik yaşı ile ilgili yasa teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni Meclis Başkanlığına sundu.

Teklif ile norm birliğinin sağlanarak; kadınların 58, erkeklerin 60 yaşını doldurmuş olmaları ve en az 7200 malullük ve yaşlılık sigortaları bildirilmiş olması şartıyla yaşlılık aylığına hak kazanmalarının sağlanması öngörülüyor.

Teklifin gerekçesinde norm birliği sağlanarak tüm çalışanların eşit zamanda emekli olmalarının; SSK ya da BağKur fark etmeksizin 7200 prim günü ile kadınların 58 erkeklerin 60 yaşında emekli emekli olabilmelerinin ve emeklilik sisteminde “biraz olsun” hakkaniyet sağlanmasının amaçlandığı kaydedildi.

6 Ekim 2023 tarihli teklif, tali komisyon olarak Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna, esas komisyon olarak Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir