CHP Mudanya BB Adayı Dalgıç: Turizm kenti yapacağız derken insanların temel ihtiyaçlarını yok saymışız

Cumhuriyet Halk Partisi Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Norm Haber Köşe Yazarı Yasemin Güler’in sunduğu ‘Ortak Akıl’ programının konuğu oldu. Dalgıç, Mudanya’da afet riskli yapı sorununu azaltmak ve yeşil alanları artırmak amacıyla, konutların ve yeşil alanlarının yer değiştirileceğini böylece sosyal alanları arttıracaklarını ve turizme açacaklarını belirtti.

CHP Mudanya BB Adayı Dalgıç: Turizm kenti yapacağız derken insanların temel ihtiyaçlarını yok saymışız

HABER: SİMLANUR İNCE

31 Mart yerel seçimlere tam 19 gün kaldı. Seçimlere sayılı günler kala adaylar saha çalışmalarına hız kazandırırken, CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Norm Haber ekranlarında ‘Ortak Akıl’ programında Köşe Yazarı Yasemin Güler’in sorularını yanıtladı.

Seçim çalışmalarının iyi gittiğini belirten Dalgıç, Mudanyalılar tarafından iyi karşılandığını, vatandaşların tarafından mutlu ayrıldıklarını vurguladı. Dalgıç, “Bilinçli bir seçmenimiz var. Mega projeler istemiyorlar, temel, insana dair şeyler talep ediyorlar. İnsanca, uygarca yaşamak istiyorlar. Bu beklentileri olan insanlarla, çok güzel işler yaparsınız. Çok nitelikli meclis üyesi adaylarımız var. Çok şanslıyız, karşılığını da alıyoruz” diye anlattı.

“GELDİĞİMİZ İLK GÜN AFET RİSKLİ YAPILARLA İLGİLİ ENVANTER ÇIKARACAĞIZ”

Mudanya’nın en önemli sorunun ne olduğunu anlatan Dalgıç, “Afet riskli yapılar konusu. Mudanya’nın önemli bir sorunu. Geçim problemi de var. Mudanya’nın yüzde 75’i orta yaşlı. Üretkenliğinin düşmesiyle birlikte, çiftçiliğin de azaldığı bir kent. İlk geldiğim gün yapacağın şey ne? diye sorarsanız da umumi tuvalet problemi var. Burayı bir turizm kenti yapacağız derken insanın en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelmişiz. Geldiğimiz birinci gün afet riskli yapılarla ilgili envanteri de çıkaracağız. Bunların çözümlerini üretip önlerine koymamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Dalgıç “Çok kıymetli tarım ürünlerimizi katma değerli değerlendirebiliriz. Tarım ve turizm komisyonu, Mudanya Tanıtım Ajansı kuracağız. Turistlere daha çok vakit geçirecekleri imkanlar yaratmamız gerekir” dedi.  Vatandaşın taleplerinden bahseden Dalgıç, “İnsanlar eskiden olan ve şu an sahip olamadıkları şeyleri istiyorlar. Mega projeden çok insanların ihtiyaçlarına yönelik şeyler yapılmalı. Tiyatromuz, sinemamız, emekli evimiz yok diyorlar. İnsanların can güvenliği, insanca yaşamaları bizim için çok önemli” diye konuştu.

Mudanya’da sığınmacıların yoğunlukta olduğu bir ilçe olduğunu fakat doğru örneklerle, sığınmacıları yok saymadan çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.

 “YEŞİL ALANLARLA BİNALAR YER DEĞİŞECEK”

Beklenen Marmara depremi ve kentsel dönüşüm hakkında konuşan Dalgıç, “Burada bir deprem olacağı kesin. Bizim bir planımız ve hazırlığımız olmalı. Bursa şu an plansız. Bir an önce çevre düzeni planının yapılması gerekiyor. Biz sahile dizilmiş bir ilçeyiz. Kayıtlı 110 bin nüfusu var. Nüfus artmış fakat ilçe büyüyememiş. Afet riski taşıyan yapı stoğumuz var. Yeşille binayı yer değiştireceğiz. Sahilden 300 400 metre yukarıya çıktığınızda güvenli yapılar olmuş olacak. Taşınan binaların yerine de sosyal alanlar, toplanma alanları, yeşil alanlar yapacağız. Tarihsel dokuyu ortaya çıkararak, meydan kültürünü geriye getireceğiz. Yeşili azaltmadan yerini değiştireceğiz, sahillerimizi kullanma alanı açacağız. Kentin içindeki hava, gürültü, çevre kirliliğinden kurtulacağız. Mudanya engelsiz bir kent olmalı. Mudanya’da engelli bir vatandaş olmak büyük işkence” ifadelerinde bulundu.

“KADINLARI ÜRETİMİN İÇİNDE YER ALMALI”

Kadınların yeterince üretimin içinde olmadığını söyleyen Dalgıç, kadının birçok yerde adının olmadığını ve kadını üretimin içine almanın gerekli olduğunu vurguladı. Ülkenin mevcut sorunu yoksulluğun yerel seçimlere etkisi olacağının altını çizen Dalgıç, emeklilerin maaşlarıyla geçinemediğini, gençlerin evlenemediğini ve seçimde bu yönde kararlarını etkileyeceklerini ifade etti. Siyaset yapış biçimlerini değiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Dalgıç, “İnsanlar gerçek vaatlere bakıyorlar. Popülist tavırlara insanların karnı tok. Heyecanla karşılanmadığımız kırsalda bile büyük heyecanla karşılanıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir