CHP Nilüfer İlçe Başkanı Şahin: Değişimden umut yaratırsanız her zaman karşılık bulur

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Norm Haber ekranlarında Köşe Yazarı İlhami Yıldız’ın ‘Yerel Bakış’ programının konuğu oldu.

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Şahin: Değişimden umut yaratırsanız her zaman karşılık bulur

SİMLANUR İNCE

CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Norm Haber ekranlarında Köşe Yazarı İlhami Yıldız’ın ‘Yerel Bakış’ programının konuğu oldu. Partilerindeki değişim sürecinden bahseden Şahin, “Değişim her zaman seçmen gözünde önemlidir. Değişimden umut yaratırsanız her zaman karşılık bulur” şeklinde konuştu.

Köşe Yazarı İlhami Yıldız’ın sorularını yanıtlayan CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, “Değişim süreci ilçeden başlayarak genel merkeze kadar devam etti. Sonrasında Büyükşehir’de de bir değişim gerçekleşti. Değişim her zaman seçmen gözünde önemlidir. Değişimden umut yaratırsanız her zaman karşılık bulur. Nilüfer’de 2015 seçimlerine kadar birinci parti olmadık. 2015 bizim için dönüm noktasıydı, birinci parti olduk. Yüzde 42 oy oranıyla tarihi bir an oldu. Nilüfer Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak mücadelemiz devam edecek, demiştik. Nilüfer özel bir bölge. Nitelikli göç alan, eğitim seviyesi yüksek, beyaz yakalıların, yeni evli çiftlerin tercih ettiği bir ilçe. Yaşam kalitesi, özgürlük duygusu olan bir kent ve talep görüyor” ifadelerinde bulundu.

“31 MART AKŞAMI BİRÇOK SEÇMENİN BEKLEMEDİĞİ BİR BAŞARI YAKALANDI”

Nilüfer ilçesinin eksikleri, sorunları olduğunu dile getiren Şahin, “Hızlı göç olan bir ilçe. Çözümlerine bir sistematik bulmak lazım. Belediye Başkanlarına çok büyük sorumluluk düşüyor. Halkın feraseti her şeyin önündedir. İktidarları her zaman ekonomi getirmiş ve götürmüştür. İnsanların ekonomisi kötü ilerlediğine bunu gönderelim diyorlar. Seçmenin umudu yoksa eğer sandığa gitme oranı da düşüyor. Değişimin karşılık bulmayacağı söyleniyordu ama 31 Mart akşamı birçok seçmenin beklemediği bir başarı yakalandı” dedi.

“BURSA’NIN DÜNYA KENTİ OLACAK BİR POTANSİYELİ VAR”

Şahin, “Biz 47 yıl önce Mustafa Eroğlu ile seçimi almıştık. Bu döneme bakıldığında benzer bir süreç yaşanıyor. Bursa değerini görmemiş ve potansiyelini kaybetmeye dönmüş bir kent. Kentin markalarını kaybetmeye başladığı, turizm yerlerini kullanamadığı bir kent. Bursa çok daha fazlasını hak ediyor. Doğa turizmi, tarih turizmi var. İznik’i başlı başına değerlendirebilirsiniz. Potansiyellerin hepsi bir şekilde kıyıda bekliyor. Potansiyellerin ortaya çıkacağı bir sistematiğin geliştirilmesi gerekiyor. Bursa’nın dünya kenti olacak bir potansiyeli var. Bursa’yı bilinecek şehirler arasına getirmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir