CHP’de tarihi kurultay I Bursa Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’den ilk değerlendirme

CHP’nin 38. Olağan Kurultayında genel başkanın değişmesinden sonra yerel seçime yönelik hesaplarda da değişim gündemde. Özgür Özel’in başkanlığındaki yeni parti yönetiminin aday belirlemede kullanacağı yöntem şimdilik belirsizliğini korurken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa Büyükşehir için adaylığını ilan ettiği Mustafa Bozbey’den ilk açıklama geldi. Bozbey, “Ben eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayıydım.” dedi.

CHP’de tarihi kurultay I Bursa Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’den ilk değerlendirme

CHP’nin 38. Olağan Kurultayında yaşanan değişimin ardından gözler yerel seçimlere çevrildi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da CHP örgütü yerel seçimlerde tercih edilecek aday belirleme yöntemini merak ediyor.

Bursa özelinde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından adaylıkları ilan edilen iki isim vardı.

Kılıçdaroğlu, 26 Mart 2021 tarihinde yaptığı Bursa ziyaretinde “Önümüzdeki seçimlerde Mustafa Bozbey adayımızdır” sözleriyle Bozbey’in adaylığını ilan etmişti.

Kılıçdaroğlu, 11 Mayıs 2023 tarihinde Bursa’da yaptığı seçim mitinginde de milletvekili aday listesinde yer vermediği Erkan Aydın’ın Osmangazi Belediye Başkan adayı olacağını açıklamıştı.

Mayıs seçimlerde beklenen sonuç elde edilemedi ve CHP içinde yaşanan yarışın ardından Özgür Özel yeni genel başkan seçildi.

Özel, kurultay öncesi yaptığı Bursa ziyaretinde Bozbey ve Aydın’ın adaylıklarıyla ilgili olarak “Belediye başkanı adayı belirleme yetkisi Parti Meclisi’nin. O Parti Meclisi 5 Kasım günü seçilecek. Ancak Genel Başkan’ın açıkladığı Ankara Büyükşehir, İstanbul Büyükşehir, Bursa için veya Erkan Aydın için bir genel mutabakatın yapılan anketlerde Ekrem İmamoğlu için Mansur Yavaş için çok yüksek oranların olduğu düşünülürse zaten Parti Meclisi bizim buradaki tutum belgemizde de bir belediye başkanı yeniden aday gösterilmesi meselesinde mutlak vatandaş memnuniyeti varsa gösterilir, yoksa ön seçim yapılır diyor. Böyle bir yaklaşım var.” demişti.

ÖZEL: BURSA’DA BÜYÜK BİR MUTABAKAT VAR

Özel, kurultayda genel başkan seçildikten sonra Sözcü TV canlı yayınında yaptığı açıklamada da Gazeteci İsmail Saymaz’ın “Bursa kazanmayı vaat ettiğiniz şehirler arasındaydı.” hatırlatması üzerine şunları söyledi:

“Bursa’da zaten bu konuda büyük bir mutabakat var. Bursa benim ayrıca eşimin memleketi. 11 belediyemizin yanına ilk ekleyeceğimiz belediyenin Bursa Büyükşehir Belediyesi olmasını ümit ediyorum.”

BOZBEY’DEN İLK AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ise kurultay sonrası ilk değerlendirmesini Norm Haber Yazarı Yasemin Güler’e yaptı.

Bozbey, “Ben eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayıydım.” dedi ve ekledi:

YASEMİN GÜLER’İN YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir