CHP’li Kayışoğlu’ndan Uludağ tepkisi! Bursa milletvekilleri nerede?

Uludağ’da Alan Başkanlığı kurulmasına ilişkin kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlandı. Görüşmeler sırasında söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Teklif sahibi olan hiçbir Bursalı Milletvekili şu anda Genel Kurulda değil ve boş sıralara meramımızı anlatacağız” diyerek tepki gösterdi.

CHP’li Kayışoğlu’ndan Uludağ tepkisi! Bursa milletvekilleri nerede?

TBMM Genel Kurulunda, Uludağ’ın korunması, geliştirilmesi, tanıtılması ve farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin Uludağ Alan Başkanlığı’nda toplanmasını öngören Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi’nin maddeleri üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, düzenlemeyle Uludağ’ın yok edilmeye çalışıldığını savundu.

Uludağ’daki 20 milyon metrekarenin, milli park olmaktan çıkarılmak istendiğini öne süren Kayışoğlu, “Uludağ’ı imara açmak istiyorsunuz sonra karşımıza çıkıp ‘biz orayı koruyacağız, kollayacağız’ diyorsunuz. ‘Kentsel dönüşüm yapacağız’ diyerek Bursa’nın ortasına ucubeyi hançer gibi sapladınız. Bu yüzden Uludağ’a yapacaklarınızı düşündükçe uykularımız kaçıyor. Uludağ’a geniş geniş yollar yapacaksınız, yine binlerce ağaç keseceksiniz, otoparklar, çok katlı oteller, villalar, ‘lüks tuvaletler’ yapacaksınız, beton dökeceksiniz. Uludağ’a lüks tuvalet yaparak oraya turist çekilmez.” ifadelerini kullandı.

Kayışoğlu’nun konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

‘TEKLİF SAHİBİ HİÇBİR BURSALI VEKİL BURADA DEĞİL’

Değerli milletvekilleri; bizi ekranları başında dünden beri yakından takip eden değerli Bursalılar ve Türkiye’nin her yerinden gözü şu anda Mecliste olan doğaseverler; hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tutanaklara geçsin öncelikle, evet, AKP sıralarında 4-5 milletvekili var. Teklif sahibi olan hiçbir Bursalı Milletvekili şu anda Genel Kurulda değil ve boş sıralara meramımızı anlatacağız ama milletimiz ekranları başında izliyor neyse ki, onlara derdimizi duyuracağız buradan.

Yine tutanaklara geçsin, bugün 18 Ocak 2023, Uludağ’da kar yok. Uludağ’da kasım ayından itibaren her sene kar yağarken son yıllarda aralığa, derken ocak ayına kaydı ki ocak ayı itibarıyla da -sonuna neredeyse yaklaşmışken- maalesef kar yağmadı. Sebebi ne? Hepiniz çok iyi biliyorsunuz, dünyanın en önemli gündem maddelerinden biri olan küresel ısınma, iklim krizi. Ona sebebiyet veren ne? Tabii ki insanlar ve insanların yaptıkları. Peki, bu kanunla ne yapılmaya çalışılıyor?

‘ULUDAĞ’IN BAĞRINA BETON HANÇERLER SOKULMAYA ÇALIŞILIYOR’

Uludağ’ın bağrına yine beton hançerler sokulmaya çalışılıyor, Uludağ yok edilmeye çalışılıyor. Bu yüzden, şu görüntü var ya Uludağ’ın böyle karlı, bembeyaz hâli, maalesef sizin bu yapacağınız kanun ve sonrasındaki işlemler yüzünden tarihe karışacak ve belki bizden sonraki nesiller karın ne olduğunu sadece bu resimlerden görecekler. Çünkü siz bu kanunla ne yapmak istiyorsunuz? 20 milyon metrekareyi, arkadaşlarımız anlattı, millî park olmaktan çıkarmak istiyorsunuz, burayı imara açmak istiyorsunuz; yetmiyor, bu alanı sınırsız bir şekilde sınırlarını genişletme yetkisini Cumhurbaşkanına vermek istiyorsunuz. Sonra Komisyonda karşımıza çıkıp diyorsunuz ki: “Biz orayı koruyacağız, kollayacağız.” Nasıl koruyacaksınız? “Para cezası getirdik.”

YORUMLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir